Home

Nieuws 1783 x bekeken 16 reacties

Thieme: verduurzaming blijft achterwege

Den Haag - Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zegt dat de regering het beleid een likje groene verf geeft, maar is er geen sprake van verduurzaming.

Een voorbeeld noemt ze de productie van groene stroom uit mest. "Pure greenwashing", zegt Thieme. "We horen groene woorden, maar het blijft bij woorden. Kijk naar de 70 miljard kilo mest die onze natuur letterlijk verstikt, het beleid voor duurzaam voedsel richt zich op sicence fiction, zoals kweekvlees en insectenburgers."

Volgens de Partij voor de Dieren vormen luchtwassers op stallen de uitwassen van de grootschalige veehouderij, die zij bio-industrie noemt. Thieme vindt dat de nationale overheid het voortouw moet nemen bij het paal en perk stellen aan de bouw van zogenoemde megastallen. "Een meerderheid van de Nederlanders tegen megastallen, maar het Kabinet geeft provincies en gemeenten alle ruimte om vergunningen af te geven en wast zelf de handen in onschuld.

Laatste reacties

 • Joseph,de man

  Ik ben het deze keer volledig met Marianneke eens,helaas.
  Van alles is er veel te veel.

 • pinkeltje

  70 miljard kilo mest die onze natuur letterlijk verstikt. Op de TV hebben ze daar een programma voor. De leugen regeert. Ben ook benieuwd hoe ze weet dat een meerderheid van de Nederlanders tegen mega stallen is. Je kunt mensen ook vragen of ze voor of tegen een mooie zomer zijn. Volgens mij zijn er ook veel die graag iedere dag willen eten en willen veel burgers ook dat het beter gaat met de economie. En vooral dat de overheid daar dan eens wat aan doet. Had je een jaar geleden mensen op straat verteld wat defensie per dag kost en vervolgens gevraagd of ze vinden dat het wel wat minder kan dan kun je het antwoord ook wel raden. Hopelijk houden we voorlopig nog een regering met meer verstand.

 • joohoo

  Marian jou partij stond aan de wieg van de mega stallen

 • veldzicht

  Ach dat weet je toch van Thieme,ze zal geen kans voorbij laten gaan de landbouw een trap na te geven.verder vind ik dat ze er maar bleek en ongezond uit ziet,zou er iets aan de voeding mankeren?

 • schoenmakers1

  ik ben eens op een gesloten afdeling van de ggz geweest, daar hadden de mensen dezelfde uitstraling

 • Jan.braakman1

  @ schoenmakers1 en @ veldzicht - het is beter inhoudelijk op de opmerkingen van mevrouw Thieme te reageren in plaats van ongepast op de persoon te spelen.

 • veldzicht

  Jan.Braakman#6-Ik zag Thieme vanmiddag even met de alg.beschou-
  wingen,de hele riedel kwam weer voorbij,bio-industie,megestallen,alles verstikkende mestoverschot,mensen kunnen niet meer ademen van de stank en fijnstof en nog veel meer van dat fraais met maar een doel
  de landbouw beschadigen,en verder maak ik mij zorgen om haar gezondheid omdat ze er zo beroerd uitziet,wat is daar mis mee.

 • Demeter Griend

  Ze zag er weer hartstikke leuk uit.
  Een toppertje

 • veldzicht

  En ik vind het een eng mens.

 • Ishtar

  @braakman, gewoon laten komen deze opmerkingen,
  Deze mensen denken dat echt, en het is daarom een prima uitlaatklep.
  En zijn er maar weinig die snappen dat vb als WD en PvdD, een voedingsbodem hebben in de sector zijn eigen amateur bestuurders etc als vb.
  Maw, meer van deze artikelen, en niet ingrijpen als onverlaten iets te melden hebben.

 • schoenmakers1

  @braakman, inhoudelijk heeft dat mens niks te melden, ik kan alleen mijn gedachte uitspreken als ik haar zie, sorry ik kan er niet meer van maken

 • veldzicht

  Ishtar#10,ik ben misschien niet zo slim ,maar van jou verhaaltje snap ik niks.

 • agratax2

  pinkeltje. Laat duidelijk zijn dat indien Marianne haar bewering 'Meerderheid van Nederland tegen megastallen' klopt haar partij de meerderheid in de Kamer had en de PvdD alleen aan het bewind zou zijn. Of de meerderheid van de Nederlanders is inderdaad tegen Megastallen, maar heeft nog geen Mega stal in Nederland ontdekt en bestaat de Megastal alleen tussen de oren van de leiding van de PvdD.

 • aarthamstra1

  pvdD onderzoek maar eens of er TURAZOLIDON in de soja hamburgers zit of komt dan je familie in de knoei?? Soja lijkt de grote boosdoener maar dat word onze regering en kamerleden te lastig .

 • alco1

  Het is zo wie zo te gek voor woorden dat een PvdD in de regering zit. Straks gaat Natuurmonumenten er ook nog in de FNV.
  De belangen van de dieren worden beschermt door o.a. de dierenbescherming.
  Dat dit kan zoals de PvdD in de kamer zit toont het rampzalige beleid in Nederland.

 • alco1

  Of we het willen of niet. We moeten toe naar een twee partijen systeem en dan nog is het niet meetbaar wat het beste is. Pas als de rek er uit is zoals in de Amerikaanse economie en de weelde pas op de plaats moet maken voor regeren met de rug tegen de muur wordt er heel veel duidelijk. Een Obama die haast als een Liberaal de scepter zwaait.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.