Home

Nieuws 1098 x bekeken 5 reacties

Thieme: consument alsnog informeren over furazolidon

Den Haag – Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vindt dat de consument alsnog geïnformeerd moet worden over de producten waarin mogelijk het verboden middel furazolidon zit of heeft gezeten.

Thieme heeft Kamervragen gesteld waarin ze staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vraagt om op basis van het voorzorgsbeginsel consumenten te voorzien van informatie. Afgelopen zomer is furazolidon aangetroffen bij vleeskalveren. Een deel van het vlees is op de markt terecht gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat het gehalte van het verboden antibiotica zo laag was dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid. Thieme vindt dat de consument op basis van het voorzorgsbeginsel toch geïnformeerd moet worden. Een aantal kalverbedrijven waar de verboden stof in het voer en in de dieren is aangetroffen is geruimd vanwege de stof.

Lees meer over furazolidon

Laatste reacties

 • alco1

  Het is allemaal al achter de rug en toch nog informeren heeft maar één doel. Het vlees eten in een kwaad daglicht stellen.
  Als zoiets nog zou komen van een Wakker Dier of iets dergelijks, zou dit nog enigszins te begrijpen zijn. Maar van een kamer partij is het onbegrijpelijk. Straks krijgen we nog een partij van Natuurmonumenten, van de FNV of van de Werkgeversbond. Daarom ben ik ook tegen weer een boerenpartij.
  De kamer is er niet voor belangenbehartiging voor een bepaalde groep, maar voor het algemeen beleid.

 • Burnetti

  Hier in de VS staat standaard op producten wat er wel en niet inzit.
  Dit inzicht geeft gevoel van veiligheid van voedsel. Sjoemelen, wegmoffelen en verzwijgen breekt dit vertrouwen af.

 • alco1

  Vandaar dat ze daar allemaal zulke grote pakken hebben. Om op te schrijven wat er allemaal niet in zit!
  En wie zegt dat ik sjoemelen, wegmoffelen en verzwijgen wil. Echter zijn dit geen taken voor kamerleden, maar voor dierenbescherming, A.I.D. en dergelijke instanties.

 • Burnetti

  Thieme is een volksvertegenwoordiger die opkomt voor de wil van haar achterban. Ze heeft dus alle juridisch en politiek recht deze informatie namens haar achterban openbaar te laten maken. Juist gedrag van een politicus.
  Laat het aan de markt over en ongewenste info wordt de consument verzwegen. Dus coberco en Co.....

 • Mozes

  @Burnetti, jij bent blijkbaar niet goed met de agrarische sector op de hoogte want Coberco bestaat al 17 jaar niet meer.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.