Home

Nieuws 1180 x bekeken 1 reactie

Stikstofbank dure hobby voor Utrecht

Utrecht – Het herinrichten van de stikstofbank heeft de provincie Utrecht al honderdduizenden euro's gekost, zo zegt gedeputeerde Bart Krol. De bank is al meerdere malen opnieuw ingericht omdat de hierdoor verleende natuurbeschermingswetvergunning geen stand houden bij de Raad van State.

Toch gaat Utrecht met het project door, zo vertelt de gedeputeerde. "Ik wil dat iedere boer in een Utrecht een geldende natuurbeschermingswetvergunning heeft voordat de Programmatische Aanpak Stikstof wordt ingevoerd, of in ieder geval zoveel mogelijk." Krol geeft aan dat het systeem 'in principe deugt, maar dat één club de verleende vergunningen iedere keer ter discussie stelt'. Hierdoor moet de stikstofbank dan weer opnieuw berekend worden.

De bank heeft als doel om aan te tonen dat de stikstofdepositie in de provincie afneemt. Van iedere stoppende boer worden de rechten verzameld. 30 procent hiervan wordt afgeschreven, de overige 70 procent is beschikbaar voor boeren die willen uitbreiden of een nieuw bedrijf willen starten.

Eén reactie

  • Bloemestein

    Wanneer worden niet direct belanghebbenden, zoals vage natuurclubs een uitgesloten van het meepraten over dit soort initiatieven.
    Democratie is belangrijk, maar een gesubsidieerde beroepswerkloze te laten meepraten over vergunningen voor hardwerkende ondernemers is toch wel te gek.

Of registreer je om te kunnen reageren.