Home

Nieuws 4 reacties

SP: bezuiniging op landbouwonderwijs onbegrijpelijk

Den Haag - Van een kabinet dat zegt te willen investeren in innovatie is het onbegrijpelijk dat er bezuinigd wordt op het landbouwonderwijs.

Dat zegt Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) in een eerste reactie op de begroting van het ministerie van Economische Zaken. Van Gerven ziet dat de uitgaven voor zowel het lager- en middelbaar beroepsonderwijs als voor Wageningen Universiteit en de agrarische hogescholen afnemen. Hoewel het kabinet extra geld uittrekt voor de NVWA, vindt hij dat karig en ook de investeringen in natuur zouden hoger kunnen, zegt Van Gerven, die zegt dat het beleid te veel op kwantiteit en te weinig op kwaliteit van de productie is gericht.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Waarom willen linkse partijen altijd meer geld naar onderwijs en natuur? Eerst op school leren dat je goed moet bemesten en dan in de praktijk het niet mogen. Daarna leren hoe je een koe gezond kunt krijgen en dan geen goede medicijnen mogen gebruiken.

 • Elevage

  Aandacht voor scholen moet sowieso omhoog.
  Door goede opleiding ook meer kans op werk en in ieder geval geen hangjeugd die niets te doen heeft

 • farmerbn

  School is een verplichtig maar het zou beter zijn als het een recht is. Als je naar school mag (en niet moet) zullen de leerlingen beter hun best doen. Scholieren die niet hun best doen meteen van school sturen. Ben niet bang dat er minder diploma's uitgerijkt worden dan nu het geval is. Jongeren zonder werk maar met diploma moeten een hogere uitkering krijgen dan jongeren zonder werk én zonder diploma. Motivatie gegarandeerd.

 • veldzicht

  Onderwijs is zeer nuttig,landbouwonderwijs nog nuttiger,maar wat kosten al die pret-studies niet , jongelui die tot hun 26e jaar op school blijven , wat veel geld kost,hebben uiteindelijk een berg diploma,s waar ze niks mee kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.