Home

Nieuws 1384 x bekeken 1 reactie

SGP en VVD willen opheldering over crisiskartel

Den Haag - SGP en VVD in de Tweede Kamer willen van staatssecretaris Sharon Dijksma meer duidelijkheid over de mogelijkheden van agrarisch ondernemers om tijdelijk markt- en prijsafspraken te maken. De staatssecretaris heeft daar eerder op aangedrongen, maar het is onduidelijk in hoeverre het idee van de bewindsvrouw ook daadwerkelijk beklijft in Brussel.

Dijksma pleitte voor de instelling van crisiskartels in verband met de Russische boycot van Europese landbouwproducten.

"Wat is het perspectief? Blijft de staatssecretaris zich in overleg met andere lidstaten om de geboden ruimte te benutten?", vraagt SGP'er Elbert Dijkgraaf.

De VVD wil graag weten aan welke voorwaarden voldaan moet worden, om onderling dergelijke afspraken te kunnen maken. De VVD is er teleurgesteld over dat de Europese landbouwministers bij de laatste vergadering  (5 september) niet tot conclusies gekomen zijn. De SGP zegt zich zorgen te maken over de gang van zaken rond de interventieregelingen.  Veel vragen zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven.

Eén reactie

  • koestal

    ze kletsen wel over de crisis ,maar niet over schadevergoedingen,ze draaien om de hete brij heen

Of registreer je om te kunnen reageren.