Home

Nieuws 1592 x bekeken 1 reactie

Rusland overweegt boycot Wit-Russische producten

Moskou – Rusland gaat mogelijk de import van vis en zuivel uit Wit-Rusland verbieden. Dit meldde de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor vrijdag.

Oorzaak is dat de export van onder andere Noorwegen, Polen en Litouwen richting Wit-Rusland in de eerste helft van september explosief gegroeid is.

Volgens de Noorweegse krant Dagens Naeringsliv is de export van verse zalm vanuit Noorwegen richting het Russische buurland in de eerste week van september verdrievoudigd. Inmiddels zou de export weer richting het niveau van voor de boycot gaan. Vanuit Polen en Litouwen zouden vooral veel meer zuivelproducten richting de voormalige Sovjetstaat gaan.

Wit-Rusland is onderdeel een douane-unie met Rusland en Kazachstan, en gaf eerder aan niet als doorvoerluik te gaan fungeren voor westerse producten naar Rusland, maar sloot zich niet aan bij de Russische boycot. Nu blijkt dat producten toch via deze landen worden doorgevoerd, heeft Rosselkhoznadzor aangekondigd de Wit-Russische voedselproducten beter te gaan controleren. Volgens de voedsel- en warenautoriteit brengt de toename van import uit het buurland 'een verhoogd risico dat producten van slechte kwaliteit op de Russische markt komen'. Mocht er getwijfeld worden aan de herkomst dan sluit Rosselkhoznadzor maatregelen niet uit.

Eén reactie

  • koestal

    Dan maar lege schappen.Ook nog demonstraties in Moskou tegen de politiek van Poetin

Of registreer je om te kunnen reageren.