Home

Nieuws 3 reacties

Quickscan: geen verklaring ammoniakgat

Den Haag - De quickscan die staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) heeft laten uitvoeren naar de verschillen tussen berekende en gemeten ammoniakemissies, heeft nog geen afdoende verklaring opgeleverd. Dat heeft Dijksma in de Eerste Kamer gezegd.

Volgens Dijksma is verder onderzoek nodig, om de geconstateerde verschillen nader te verklaren. Ze zegt evenwel dat de quickscan niet heeft aangetoond dat de modelberekeningen niet voldoen. Er zijn volgens haar geen duidelijk zichtbare verschillen tussen gemeten en berekende waarden. "Er kunnen verschillen zijn, maar de vraag is of die verschillen ook echt een probleem zijn voor het beleid."  Volgens de bewindsvrouw gaan berekeningen soms uit van de volledige naleving van regelingen, terwijl in de praktijk veehouders zich daar niet altijd aan houden, of dat de gebruikte systemen soms andere emissies vertonen, dan in de modellen zijn berekend.

Laatste reacties

 • somporn

  Er zijn volgens haar geen duidelijk zichtbare verschillen tussen gemeten en berekende waarden. 'Er kunnen verschillen zijn, maar de vraag is of die verschillen ook echt een probleem zijn voor het beleid.'
  Tuurlijk zijn er geen verschillen,als je dat zal toegeven,geef je aan dat je beleid niet deugd.

 • minasblunders1

  Dat gaan ze inderdaad nooit toegeven Somporn. Dus voorlopig zullen we nog wel even met deze achterlijkheid geconfronteerd blijven worden.

 • juur

  Het is maar wanneer je meet met lege of volle mestputten Met zo goed als volle putten is de ammoniak uitstoot veel groter. Als de windrichting dan fout of goed is tis net hoe je het noemt. Dan zit je in de strontlucht.

Of registreer je om te kunnen reageren.