Home

Nieuws 2 reacties

PvdA ergert VVD met 'in-de-weg-zit-moties'

Den Haag - De grootste regeringspartij VVD is geërgerd over moties van regeringspartner PvdA over natuur, milieu en dierenwelzijn.

De ergernis loopt zo hoog op dat fractievoorzitter Halbe Zijlstra het nodig vindt een streep te trekken. Het moet afgelopen zijn met de 'in-de-weg-zit-moties', waar het bedrijfsleven alleen maar last van heeft en die niet passen in de lijn van het kabinet om de regeldruk te verminderen en de werkgelegenheid te versterken.

Afgelopen dinsdag liep bij Zijlstra de emmer over. Nadat de het parlement een aantal PvdA-moties had aangenomen waarin gevraagd werd om aanscherping van de regels, spoedde de fractievoorzitter van de VVD naar de interruptiemicrofoon om te vragen of het kabinet een brief wil sturen waarin antwoord komt op de vraag hoe deze moties zich verhouden tot het beleid om werkgelegenheid te stimuleren en de regeldruk te verminderen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) had de moties twee weken geleden nog beoordeeld als een ondersteuning van het kabinetsbeleid. Desondanks stemde coalitiepartner VVD tegen (evenals het CDA). PvdA-Kamerlid Van Dekken deed in de moties in feite niet meer dan vastleggen wat de staatssecretaris eerder zelf al aan de Tweede Kamer had gemeld als kabinetsplan.

Laatste reacties

  • leftturn

    werd tijd dat vvd gaat tegensputteren. maar nu niet alleen voor de buhne, maar ook voor het echie!!

  • Elevage

    Hoop dat dit het begin is van de omkeer, maar vrees het ergste........

Of registreer je om te kunnen reageren.