Home

Nieuws 625 x bekeken 5 reacties

Overijssel zet alles in tegen overlast gans

Zwolle - De provincie Overijssel zet alle beschikbare wettelijke middelen in om overlast van ganzen te bestrijden. Dat betekent dat de winterrust voor de dieren in Overijssel voorlopig van de baan is. Vrijwel alle andere provincies respecteren de winterrust voor de beschermde vogels wel.

Een meerderheid van Provinciale Staten ging woensdag akkoord met het plan voor de ganzenjacht, ondanks veel verzet van natuurbeschermende organisaties. Die willen nu helemaal geen jagers meer in hun gebieden toelaten. Gedeputeerde Hester Maij zei woensdag dat de provincie momenteel niet overweegt om natuurbeheerders desnoods met hulp van de politie te gaan dwingen jagers toe te staan. In het faunabeheerplan staat dat volgens haar 'slechts als wettelijke optie' genoemd.

Laatste reacties

 • Gijs Gans

  het is geen jacht, het is SCHADEbestrijding veroorzaakt door de TBO,s
  Ook nu is er geen winterrust dus ook niet die suggestie elke keer wekken.
  het is gewoonvoorzetting van BESTAAND gebruik. in veel provincies is schade bestrijding op kwetsbare gewassen jaarrond toegestaan in overijsel is grasland OUD en NIEUW voor ons kwestbaar dus gewoon schade blijven bestrijden

 • vandenbrandcv1

  Gedwongen mee laten werken kan alleen via een aanwijzing

 • aarthamstra1

  Waarom niet de ( Dierenbeschermers) verantwoordelijk stellen en de schade verhalen op de Natuurbeheerders.En ze de juiste maatregelen laten nemen ter voorkoming van de schade.. ZLTO/LTO ?????

 • alco1

  Aart. Dat kan juridisch niet.
  Echter kun je wel hen het zwijgen opleggen na een democratisch genomen besluit en als ze in de 'weg' gaan liggen laten arresteren.

 • J@gertje

  Als de TBO's niet mee willen werken moeten ze aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.