Home

Nieuws

Nutreco benoemt directeur Azië

Amersfoort – Nutreco heeft de Chinees Samson Li aangesteld tot directeur voor de business unit Azië, die de komende jaren fors moet groeien.

Li moet de producent van veevoer en visvoer helpen marktaandeel te winnen in Azië, met Latijns Amerika een belangrijke groeimarkt. Li is afkomstig van Novus International, een Amerikaans bedrijf dat gezondheids- en voedingsproducten maakt.
Li zal werken vanuit Hongkong en vervangt Hugues Le Ruz die Nutreco's business unit voor Noord- en Zuid-Amerika zal leiden. Hij behaalde een MBA-diploma en daarvoor een Bachelor of Science graad in scheikunde aan de Chinese Universiteit in Hongkong. Nutreco is in Azië actief met eigen premix- en visvoerfabrieken in China, Indonesië, Vietnam en Japan.
Li rapporteert rechtstreeks aan topman Knut Nesse. "Nutreco is een toonaangevende speler op de wereldwijde diervoeding- en visvoermarkt en wordt sterk gedreven door R&D," zegt Samson Li. "Ik kijk ernaar uit om de ambities van Nutreco in Azië waar te maken." Nesse prijst de ervaring van Li, zowel in de sector als met het zakendoen in Azië. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we onder zijn leiding verder zullen groeien in de Aziatische markt."

Of registreer je om te kunnen reageren.