AlgemeenNieuws

‘Niet doorschieten met gps’

Den Haag – De Tweede Kamer moet niet doorschieten met een wettelijke verplichting voor gps-apparatuur op alle veewagens.

Dat zegt voorzitter Henk Bleker van Vee&Logistiek Nederland. Hij zegt dat de sector heel goed in staat is dat zelf te regelen. “Al hebben we wel steun van de overheid nodig om alle gegevens op te slaan.”

Bleker maakt zich niet al te druk over de PvdA-motie waarin het kabinet wordt opgeroepen om binnen drie jaar een wettelijke verplichting komt voor gps-apparatuur in veetransportwagens en een centrale database voor de verzameling en analyse van de gps-gegevens.

Vee & Logistiek Nederland vindt dat de overheid doorschiet als voor elk lokaal transport en voor elke aanhanger een verplichte gps-registratie gaat gelden. “Als wij binnen drie jaar regelen dat de lange-afstandstransporten en de transporten van markten en verzamelcentra centraal geregistreerd worden via een gps-systeem,  dan hebben we al een grote stap gemaakt. Ik niet dat het nodig is dat wettelijk te regelen”, zegt Bleker.

De voorzitter van Vee&Logistiek Nederland gaat ervan uit dat hij de politiek ervan weet te overtuigen dat het niet nodig is om elk transportmiddel van gps te voorzien. “We moeten wel een beetje nuchter blijven.”

Beheer
WP Admin