Home

Nieuws 635 x bekeken

Natuurrampen kosten 8 miljoen ha gewassen

Den Haag – De kosten van klimaatverandering zijn in de laatste vijf jaar verdrievoudigd ten opzichte van de jaren '70, zo meldt Oxfam Novib in een rapport voorafgaande aan de klimaattop. Oogsten worden door extreme weersomstandigheden vernield, waardoor voedselprijzen stijgen.

De organisatie heeft vier grote natuurrampen uit de laatste vijf jaar onder de loep genomen, die allen een impact hadden op de voedselvoorziening. Dit waren een hittegolf in Rusland, overstromingen in Pakistan, droogte in Oost-Afrika en de tyfoon Haiyan die over de Filippijnen raasde. In totaal hebben deze vier gevallen van extreme weeromstandigheden voor 8 miljoen hectare aan gewassen vernietigd, zo bleek uit het onderzoek dat is uitgevoerd door de universiteit van Oxford.

De hulporganisatie pleit er dan ook voor dat op de klimaattop actie wordt ondernomen om klimaatverandering tegen te gaan, om zo te voorkomen dat er steeds meer oogsten verloren gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.