Home

Nieuws 877 x bekeken 3 reacties

Ministers willen betere bescherming landbouwgrond

Windsheim - De landbouwbewindslieden van Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland. Oostenrijk en Polen willen dat minder landbouwgrond wordt opgeofferd aan infrastructuur, natuurbescherming en toerisme. Dat stellen zij in een gezamenlijk verklaring na een ontmoeting in het Zuid-Duitse Windsheim.

Volgens gastheer en landbouwminister Christian Schmidt gaat alleen al in Duitsland per dag 80 hectare agrarische grond verloren. "Dat is een zaak, die ook mijn ministercollega's in de buurlanden bezig houdt. We waren het er daarom over eens dat het beslag dat op landbouwareaal wordt gelegd moet worden ingedamd," zo licht hij toe.

In de verklaring stellen de bewindslieden dat er vijf doelen moeten worden bereikt. Behalve dat landbouwgrond zijn bestemming dient te behouden, zijn dat de waarborg van het boereneigendom van grond door een brede verspreiding van het bezit, waarborg van de voedselproductie, de bevordering van bewerkingsmethoden die het milieu ontzien en een toekomst met duurzame groei. Voor deze doelen willen de bewindslieden zich zowel op nationaal als op Europees en wereldschaal inzetten, onder meer  door organisaties en instellingen die dat ook willen ondersteunen.

Laatste reacties

  • Martin Oldenhof

    Kijk de landbouwbewindslieden worden eindelijk eens wakker, nu maar hopen dat het niet bij woorden blijft maar dat er ook actie word ondernomen. Hopelijk is het nog niet te laat.

  • simpel boerke

    Je kunt 'verklaren' tot je een ons weegt, maar eenmaal terug op hun post gaan ze gewoon weer door op de oude voet. Let maar op!!!

  • Sjakkie

    Het is een begin.

Of registreer je om te kunnen reageren.