Home

Nieuws 7 reacties

Mansveld: agrarische sector moet stappen maken

Den Haag – De agrarische sector moet nog flinke stappen zetten op milieuterrein. Dat zegt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu tijdens een debat in de Tweede Kamer over het nieuwe milieubeleid. Ze refereerde aan de Nederlandse landbouw als voorbeeld van een sector die op hoog niveau produceert. Voor de Nederlandse agrokennis is internationaal veel belangstelling.

SP-Kamerlid Eric Smaling vindt dat de Nederlandse landbouw toch niet gezien kan worden als schoolvoorbeeld van een sector die het milieutechnisch goed doet. "Kijk eens naar de uitstoot uit stallen, de met mest doordrenkte zandgronden en het beleid waarin wordt gezegd dat een bedrijf grondgebonden is als er mest wordt verwerkt", geeft Smaling als voorbeeld.
Mansveld erkent dat de agrarische sector milieutechnisch niet optimaal presteert. "Er moeten nog heel veel slagen gemaakt worden. Het vraagt veel inspanning van de sector om bijvoorbeeld de emissiedoelen te halen. Die inzet is wel nodig, het is belangrijk dat het gaat lukken", vindt Mansveld.
Het kabinet wil het milieubeleid gaan veranderen. Hoofdlijn daarbij is dat het milieubeleid meer wordt geïntegreerd in andere regelgeving, zoals de Omgevingswet. Het milieubeleid moet meer integraal worden opgepakt, waarbij veel meer samen met de samenleving en het bedrijfsleven wordt gewerkt, dan dat het van overheidswegen wordt opgelegd.

Laatste reacties

 • landboer

  Met mest doordrenkte zandgronden zegt ie ,je moet maar durven zulke leugens te vertellen als kamerlid!

 • Wim Toornstra

  En wat is er dan mis met de uitstoot van stallen?. Tonnen zijn er per bedrijf geïnvesteerd in groenlabel systemen. Het is weer makkelijk roep toeteren zonder enige kennis van zaken.

 • vandenbrandcv1

  veel kamer leden hebben veel verstand, maar gebruiken het niet of nauwelijks.

 • Rosekalf 2012

  Wat is dit nu weer??? Als land met de meeste eisen en welk land altijd voorop loopt daar wordt nu denigrerend over gedaan. Te gek voor woorden. Wat een verstand in die tweede kamer

 • schoenmakers1

  zulke figuren kun je toch niet serieus nemen

 • bankivahoen

  Zolang ongekwalificeerd personeel op dit beleid losgelaten wordt krijg je zulke uitspattingen. Idealisten met een hetze tegen dierhouderij azen op zulke baantjes en niets wordt hen in de weg gelegd.
  Conclusie : we zullen het nooit maar dan ook nooit goed doen in hun ogen !
  Wat wel raar is is dat er internationaal veel belangstelling is voor onze agrokennis, dit valt niet te rijmen met hoe onze overheid over ons denkt !
  De overheid wil deze agro kennis exporteren maar als wij niets goed doen gun je dat toch ook een ander niet ?
  Wie kan dit nog volgen ?

 • rmw

  De linkse neuzelaars in de 2e kamer konden ook is weer duur betaald hun riedeltje afsteken? SP staat schijnbaar voor Simpel Publiek als de kamerleden zulke onzin uit kunnen kramen!! Ik zou ze adviseren zelf stappen te zetten, opstappen wel te verstaan!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.