Home

Nieuws

Maat vreest kaalslag bij herschikking zorg

Den Haag - LTO Nederland heeft grote zorgen over de ontwrichting van de zorg op het platteland. Voorzitter Albert Jan Maat zegt dat hij voor modernisering van de zorg is. Dat er bezuinigd wordt, kan hij begrijpen, maar dat dat gepaard gaat met 10.000 ontslagen, voor een groot deel in plattelandsgemeenten, noemt hij verbijsterend.

"Als een multinational dit zo zou doen, zou het land te klein zijn", zegt Maat. "Dan riepen we dat het a-sociaal was."

De modernisering van de zorg moet beter begeleid en gestroomlijnd worden, op een manier dat gemeenten het ook aan kunnen, vindt Maat.  Dat het kabinet een oplossing ziet in vergroting en samenvoeging van gemeenten, vindt Maat niet getuigen van enig gevoel voor de structuur van het platteland. "De participatiesamenleving moet het hebben van fijnmazigheid, daarin moet je regionale bestuurders een plek geven", zegt hij.

In een interview met het Boerderij Vandaag van vrijdag 12 september zegt Maat dat  het bij het ministerie van Economische Zaken ontbeert aan genoeg groen gevoel. "Ik wil de klei ruiken in het ministerie." Hij oppert om het ministerie van landbouw weer in ere te herstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.