Home

Nieuws 841 x bekeken 1 reactie

Landbouwcommissie wil voedselveiligheid bij commissaris

Brussel - De landbouwcommissie van het Europees Parlement pleit ervoor om ook het dossier voedselvoorziening onder te brengen bij de nieuwe landbouwcommissaris.

Volgens de verdeling die Commissievoorzitter Juncker heeft gemaakt, valt dit onderwerp onder de Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid. Voor deze commissie is de Litouwse Vytenis Andriukaitis de beoogde kandidaat. De landbouwcommissie zou liever zien dat het onderwerp ook bij landbouw komt. De Ier Phil Hogan is de beoogde opvolger van Dacian Ciolos op deze post.

Volgende week zijn de hoorzittingen met de nieuwe kandidaten voor de Europese Commissie. Voorzitter van de landbouwcommissie van het Europees Parlement Czeslaw Adam Siekierski, wil Hogan vooral ondervragen over de samenwerking tussen de verschillende beleidsterreinen zoals landbouw en milieu, voedselveiligheid, handel en omgevingbeleid.

Eén reactie

  • Elevage

    de kop heeft het over voedselveiligheid maar in het artikel staat voedselvoorziening.................................. duidelijk zo!

Of registreer je om te kunnen reageren.