Home

Nieuws 1208 x bekeken 10 reacties

LTO wil stop op beroepsbezwaarmaker

Den Haag - De mogelijkheid van beroepsbezwaarmakers moet worden beperkt. Dat zegt Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord en portefeuillehouder omgeving van LTO Nederland.

Tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer  drong hij er op aan in de nieuwe Omgevingswet duidelijker af te bakenen wie belanghebbende zijn.

Met name veehouderijbedrijven ondervinden hinder van zeer gemotiveerde bezwaarmakers, als zij niet beschikken over een Natuurbeschermingswetvergunning - die ze soms op grond van mededelingen van de provincie niet hebben aangevraagd.  Schenk zegt dat maatschappelijke organisaties voldoende in de gelegenheid zijn om tijdens de beleidsvorming hun invloed uit te oefenen.  Volgens hem is het niet logisch dat iemand uit Nijmegen bezwaar kan maken tegen een vergunningverlening op Texel.  "Iemand uit de naaste omgeving moet natuurlijk bezwaar kunnen maken", zegt Schenk, "want een goede boer wil ook een goede buur zijn."

Schenk vindt dat in de Omgevingswet de vergunningprocedures vereenvoudigd en goedkoper moeten worden. Hij zegt dat het voorkomt dat bedrijven zeven jaar verder zijn voordat ze alle vergunningen rond hebben, en dat ze daarvoor €100.000 hebben moeten uittrekken, zo'n 10 procent van de totale investeringskosten. Volgens hem moet dat efficiënter kunnen.

Laatste reacties

 • Ishtar

  NL bevolking wil stop op LTO.

 • porky 1

  ishtar heb je niks beters te doen

 • bek

  Middelkamp

 • joopi

  het slaat natuurlijk nergens op dat ze in nijmegen bezwaar kunnen maken over iets in overijssel, aan de andere kant, misschien hadden ze gewoon direct werkende wetgeving kunnen maken en niet deze luchtfietserij

 • wolf

  Dat zou een hele goede actie zijn van de LTO!!

 • cocoma

  Je kunt het ook omdraaien. Als de rundveehouder/boer zijn zaakjes op orde heeft dan heeft hij van de beroepsbezwaarmaker niets te vrezen!
  De boer wil een goede buur zijn, Ja Ja. Ik ken toch wel 'collega' boeren die ik niet als buur zou willen.

 • ...............

  Heeft Siem Jan soms wilde plannen?

 • gjh

  wordt het niet tijd dat siem jan schenk stopt met zijn slap gelul hij is allang over de datum. kan die zijn tering zooi thuis opruimen !!!

 • h.j

  hallo ik ben geen lid van lto maar doen ze wat goeds is het ook niet goed
  cocoma je kunt de boel nog zo goed voor me kaar hebben die lui willen gewoon bezwaar maken dus je bent nu dom aan het zeuren ik kan me niet voor stellen dat bij u alle aan vraagen in een keer worden goed gekeurd of je hoord bij de nijmeegse klup

 • maatje 1904

  Nederland gaat er aan kapot als er niet iets aan gedaan wordt want dit gaat alle sectoren en industrie aan en kost zeker weten 100000 banen..

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.