Home

Nieuws

LTO: kabinet voegt daad niet bij woord

Den Haag – LTO vindt het onbegrijpelijk dat de regering 2 procent wil korten op de budgetten voor groen onderwijs, waar de AOC's, agrarische hogescholen en Wageningen Universiteit onder vallen.

Het voornemen laat volgens voorzitter Albert Jan Maat zien dat het ministerie van Economische Zaken haar groene hart dreigt te verliezen en dat woorden het kabinet makkelijker afgaan dan daden.
Tevens is de belangenorganisatie voor boeren en tuinders teleurgesteld dat het kabinet-Rutte extra exportpromotie vanwege de Russische boycot op landbouwproducten uit de EU betaald wil zien uit Europese landbouwgelden in plaats van de algemene middelen van de EU. "Dat noem ik solidariteit met een koekje van eigen deeg", aldus Maat.

Maat is evenmin te spreken over de verhoging van de energiebelasting, hoewel tuinders hierbij deels worden ontzien. "Het betekent toch weer een nieuwe lastenverhoging voor ondernemers." Maat vindt de toon van de troonrede en de kabinetsplannen "vlak" en "te weinig ambitieus".

"Wat LTO betreft voegt het kabinet de daad niet bij het woord. In de troonrede wordt volgens voorzitter Albert Jan Maat terecht verwezen naar de landbouwsector als "toonaangevende topsector. De Nederlandse landbouw blinkt in internationaal perspectief uit en speelt een belangrijke rol voor de Nederlandse economie. Dat wordt echter alleen met woorden beloond."

Of registreer je om te kunnen reageren.