Home

Nieuws 753 x bekeken

Kramp Groep: goed eerste half jaar 2014

Varsseveld – Kramp Groep heeft het eerste halfjaar met haar twee Europees opererende technische groothandels voor de landbouw en aanpalende sectoren een omzet geboekt van €350 miljoen, 8,3 procent meer dan een jaar eerder. Het eerste kwartaal was met een omzetstijging van 14 procent duidelijk beter dan het tweede.

De circa 60.000 klanten van Kramp Groep zijn met name dealers en reparatiebedrijven die de tractoren en machines aan boeren en tuinders leveren en in onderhoud hebben. Kramp Groep volgde met een betere afzet in het eerste dan tweede kwartaal de markt. Werkplaatsen bestelden eerder onderdelen als gevolg van het relatief warme weer. In 2013 vond dat juist later plaats door een relatief koud eerste kwartaal.
Kramp Groep heeft groothandels: Kramp in de Achterhoekse plaats Varsseveld en Grene in het Deense Skjern. De twee bedrijven fuseerden in november 2013. De integratie verloopt volgens Kramp Groep voorspoedig. Onlangs is de naam van de groothandelsactiviteiten van het bedrijf in Polen veranderd van Grene naar Kramp, terwijl de circa 100 winkels blijven opereren onder de Grene-vlag.
CEO Eddie Perdok is tevreden met de prestaties van Kramp Groep. "Alle landen laten zonder uitzondering een uitstekende performance zien. Polen doet het erg goed en Scandinavië is stabiel. Sterk groeiend zijn onze vestigingen in Finland, Frankrijk, Spanje, Italië en Hongarije. Verder blijven we ons onverminderd inzetten om de beoogde synergievoordelen van de fusie binnen de door ons gestelde termijn van 3 jaar te realiseren."
Kramp Groep belevert klanten vanuit negen distributiecentra en telt een personeelsbestand van bijna 2.500 fte.

Of registreer je om te kunnen reageren.