Home

Nieuws 448 x bekeken

Kolf rijpt sneller af dan plant

De Rips - Het ds-percentage in de maiskolf nam de afgelopen week op proefvelden van DLV en Agrifirm met 7 procent toe.

In De Rips ligt het gemiddelde op 50 procent met het zeer vroege LG30.209 iSeed en vroege LG30225 iSeed als uitschieters met ruim 53 procent. Het ds-percentage van de totale plant blijft met gemiddeld 28,6 procent echter achter. Oorzaak hiervoor is de hoeveelheid regen die in augustus is gevallen. Op sommige plaatsen staat er zelfs nog water tussen de maisrijen. De LG30.209 iSeed is met 32,9 procent bijna oogstrijp, maar de andere rassen blijven nog ver onder de 30 procent. In Zeijen lag het gemiddelde ds-percentage in de kolf op 45,7 procent. Ook hier zijn de twee LG-rassen voorloper met 48 procent ds in de kolf, maar het ds-percentage van de gehele plant komt nog niet aan de 30 procent.  Gemiddeld ligt dit in Zeijen op 28,7 procent. De verwachting is dat dit percentage de komende week opnieuw langzaam op loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.