Home

Nieuws 1306 x bekeken 1 reactie

Kans op tweede termijn voor Ciolos wordt kleiner

Brussel - De kans dat Eurocommissaris Dacian Ciolos terug komt als landbouwcommissaris wordt steeds onwaarschijnlijker.

Mogelijk wordt niet Ciolos maar Corina Cretu door Roemenië voorgedragen als potentiële Eurocommissaris. Eurocommissaris Jean Paul Juncker zou de huidige Europarlementariër Cretu als commissaris voor regionaal beleid willen aanstellen. Dit verkleint de kansen voor Ciolos om op het pluche te blijven. Vragen over zijn positie wilde Ciolos tijdens een persconferentie niet beantwoorden. Voor de landbouwpost blijven vooralsnog de Ierse milieuminister Phil Hogan en de Spaanse landbouwminister Miguel Arias Canete de meest genoemde kandidaten.

Eén reactie

  • Jan Veltkamp

    Als ze in Brussel eens meer met beleid bezig waren en minder met de stoelen dans om een zo groot mogelijke zitting on hun eigen kont te krijgen dan gaat het veel beter met de economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.