Home

Nieuws

Jumbo snijdt in logistieke organisatie

Veghel - Supermarktketen Jumbo bouwt zijn regionale distributiecentrum in Raalte (Overijssel) om tot het landelijke knooppunt van zijn diepvriesactiviteiten.

Door de ingreep komen enkele tientallen banen te vervallen, liet het bedrijf dinsdag weten.

Na de ombouw biedt het distributiecentrum werk aan ruim negentig medewerkers. Momenteel werken er circa driehonderd mensen in het distributiecentrum in Raalte. Het grootste deel van hen kan herplaatst worden binnen Jumbo of bij andere bedrijven.

Zo kunnen medewerkers voor wie geen plek meer is in Raalte, aan de slag in de distributiecentra in Beilen (Drenthe) en Elst (Gelderland). De chauffeurs kunnen deels terecht binnen Jumbo zelf. Met de rest is het bedrijf in gesprek over mogelijkheden tot plaatsing bij externe vervoerders.

Per saldo worden door de reorganisatie 68 mensen in ondersteunende functies boventallig. "Voor de helft van deze groep zijn vacatures beschikbaar binnen de keten'', aldus Jumbo.

Of registreer je om te kunnen reageren.