Home

Nieuws 421 x bekeken

Groene studies in de lift bij Vilentum Hogeschool

Dronten - Groene hbo-studies doen het landelijk goed. Dat merkt ook Vilentum Hogeschool met vestigingen in Almere, Dronten en Wageningen. Deze week starten de eerstejaars voltijdstudenten met hun kennismakingsweek.

Ten opzichte van vorig jaar groeide het marktaandeel voltijd van Vilentum Hogeschool met ruim 3,5 procent.  Het aantal voltijdstudenten in de bacheloropleidingen groeide binnen de hogeschool met 22,5 procent. Dit blijkt uit cijfers van Studielink.

De studies op de vestiging in Dronten laten gezamenlijk een groei zien van 30 procent, op de vestiging in Almere is dat 80 procent en in Wageningen 20 procent. In Dronten groeien met name de studies Agrarisch ondernemerschap, Dier- en veehouderij, Tuin- en akkerbouw, Hippische bedrijfskunde en Diergezondheid & management.

In Almere zijn het vooral de studies Toegepaste biologie en Biologie, voeding & gezondheid die voor veel studenten zorgen. Ook in Wageningen zitten de opleidingen flink in de lift. De docentopleiding voor groen onderwijs laat zowel in de voltijd- als deeltijdopleiding een flinke plus zien,  circa 14 procent groei ten opzichte van vorig jaar. De Master Leren & Innoveren, groeit met 35 procent.

De groene studies zitten dus duidelijk in de lift. Dit is ook te zien bij Wageningen Universiteit.  Jaarlijks verwelkomt de universiteit ongeveer 10 procent meer nieuwe studenten. Dit zijn niet alleen maar Nederlandse studiebollen. Ook vanuit het buitenland groeit de belangstelling voor een 'groene' universiteitsopleiding in Wageningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.