Home

Nieuws 3 reacties

Frankrijk weer in de fout met nitraatrichtlijn

Brussel – Het Europese Hof van Justitie heeft Frankrijk opnieuw veroordeeld wegens het niet voldoen aan de nitraatrichtlijn.

Volgens het Hof heeft Frankrijk in veel regio's de richtlijn niet juist uitgevoerd 'waardoor het risico bestaat dat het oppervlaktewater wordt vervuild door stikstof.' Het Hof, dat zijn vonnis uitspreekt  in een procedure die was aangespannen door de Europese Commissie, heeft Frankrijk opnieuw voorshands geen boete opgelegd. Brussel en Parijs strijden al jaren over de juiste invoering van de nitraatrichtlijn maar tot nu toe is Frankrijk nog steeds ontsnapt aan het daadwerkelijk betalen van een boete.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Een jonge boer hoeft minder inspanning te leveren voor het milieu dan een al gevestigde collega. Ook scheidt een koe (op papier) minder stikstof uit bij een jonge boer dan bij een andere boer. Dit zijn voorbeelden dat het milieubeleid anders wordt uitgevoerd in Frankrijk dan in andere landen. Bij een mesttekort in Frankrijk kunnen ze toch nog een nitraatprobleem hebben. Op zich best knap.

  • pieter p

    Er komen teveel mannetjes achter bureautjes in Frankrijk

  • boeren

    Waar je ook boert in Europa volgens mij zal je de mest regels (richtlijnen) nooit begrijpen of snappen. Ze maken het steeds weer ingewikkelder dat ze het zelf niet meer snappen daar achter bureau zoals pieter p al zegt.

Of registreer je om te kunnen reageren.