Home

Nieuws

Europees parlement wil meer geld voor steun aan boeren

Brussel – De landbouwcommissie van het Europees Parlement vindt dat er meer maatregelen moeten worden genomen om de Europese boeren te steunen nu Rusland de grenzen heeft gesloten voor landbouwproducten.

De Europarlementariërs roepen op om niet alleen crisismaatregelen te nemen, maar ook oplossingen voor de lange termijn, omdat de Russische boycot mogelijk langere tijd gaat duren. De Letse Europarlementariër Sandra Kalniete (EPP) verwacht dat de Russische markt niet geopend zal worden zolang Poetin aan het roer staat. Met name in de Baltische staten, Finland en Polen wordt het effect van de Russische maatregelen gemerkt.

De landbouwcommissie van het Europees Parlement roept op tot maatregelen voor de middellange en lange termijn. Het extra budget dat hiervoor nodig is moet niet alleen afkomstig zijn vanuit landbouwgeld, maar ook vanuit de totale begroting van de EU, omdat het om een politiek probleem gaat. Ook Bas Belder (SGP) vindt dat het huidige budget veel te laag is. Enkele andere Europarlementariërs roepen op om juist nu de consumptie van Europees geproduceerde groente en fruit te promoten bij de burgers, om hiermee de afzet te bevorderen.
De landbouwraad komt vrijdagmiddag bijeen om over de Russische boycot te praten.

Of registreer je om te kunnen reageren.