Home

Nieuws

EZ: blijf melding doen voor steunmaatregel Rusland

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken roept telers en producentenorganisaties op om gewoon te melden als zijn van plan zijn om een partij groente of fruit uit de markt te nemen in verband met de Russische boycot.

Woensdag schortte de Europese Commissie de steunmaatregel voor compensatie op, nadat er twijfels zijn ontstaan over claims vanuit lidstaten. Zo zou vanuit Polen een claim zijn ontvangen die vele malen hoger is dan de totale Europese export van komkommers en kool in de aangegeven periode.

"De Europese Commissie heeft bevestigd dat Nederland niets heeft te maken met de discutabele claims", aldus een woordvoerder van het ministerie.
Het loket van RVO.nl waar producenten en producentenorganisaties zich kunnen melden blijft gewoon open, ook al is het onduidelijk wat er verder met de steunmaatregel gaat gebeuren. "Naast het noodfonds van €125 miljoen is er ook nog de interventieregeling uit de Gemeenschappelijk Marktordening (GMO) waar telers voor in aanmerking kunnen komen", legt de woordvoerder uit. Hoe het verder gaat met de steunmaatregel die nu is opgeschort, hoopt het ministerie spoedig van de Europese Commissie te horen. Het ministerie vindt het van groot belang dat Nederlandse boeren en tuinders niet lijden onder de ontstane situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.