Home

Nieuws 1060 x bekeken

Duitse minister met appels tegen Poetin

Berlijn - "An apple a day keeps Putin away!'' Met dit soort slogans voert de Duitse minister van Landbouw, Christian Schmidt (CSU), campagne vóór het eten van meer appels en tégen de Russische boycot van EU-fruit.

Dinsdag zette hij er nog een krachtige slogan bovenop: "U zou appels moeten eten, ik zou appels moeten eten, wij zouden appels moeten eten'', aldus de christendemocratische bewindsman op de landelijke radio.

Volgens de minister kunnen appels al "in de vroege ochtend'' worden verorberd. Duitsers zouden van hem vijf keer per dag appels moeten eten. Schmidt wil appels laten uitdelen op scholen, aldus weekblad Der Spiegel dinsdag.

Schmidt pleit voor compensatie van de gedupeerde fruittelers, maar "niet één op één''. Maandag ontmoet de landbouwminister zijn collega's uit Frankrijk en Polen in Bonn om over de consequenties van de Russische boycot te praten. Ondertussen moeten de boeren van Schmidt op zoek naar nieuwe afzetmarkten: "Rusland is niet het enige land dat appels nodig heeft.''

Of registreer je om te kunnen reageren.