Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma vraagt meer tijd voor herschikking keuringsdiensten

Den Haag - De uitwerking van de plannen voor herschikking van de keuringsdiensten in de veterinaire en plantaardige sector vergen meer tijd, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

De Tweede Kamer had haar gevraagd om uiterlijk 1 oktober met een plan  te komen.

De staatssecretaris zegt niet in staat te zijn al deze maand aan de Tweede Kamer duidelijk te maken wat de financiële consequenties zijn van de voorgenomen veranderingen en hoe het tijdpad precies loopt. Zij zegt dat zorgvuldig te willen doen.

Vooral vanuit plantaardige sectoren is veel kritiek gekomen op de plannen om de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK), die op zich goed functioneert, helemaal onder verantwoordelijkheid van de overheid te brengen. Dijksma wil de uitgewerkte plannen in elk geval nog dit jaar klaar hebben.

Eén reactie

  • info460

    Misschien toch maar gewoon laten zoals het is? Iedere voorgestelde wijziging kost de sector handenvol met geld! Slachten in Nederland is nu al veel duurder dan in onze buurlanden. Dat wordt na invoering van de nieuwe plannen onbetaalbaar. De eindconclusie voor over vijf jaar kan een kind wel bedenken. Dat hoeft niet zo lang te duren... Gaan we verder met de agrarische sector afbreken, of stellen we het een maand uit... NIKS VERANDEREN, of de keuringskosten weer voor de overheid laten zijn, en niet voor de sector. Het woord is aan de secretaris van ECONOMISCHE zaken??

Of registreer je om te kunnen reageren.