Home

Nieuws 934 x bekeken 1 reactie

Dijksma lanceert agro-project op klimaattop

Den Haag – Nederland gaat met een zware delegatie naar de klimaattop van de Verenigde Naties die eind september in New York wordt gehouden. Premier Mark Rutte zal de delegatie leiden, waarvan ook de staatssecretarissen Wilma Mansveld (milieu) en Sharon Dijksma (landbouw) deel uitmaken.

De VN-klimaattop richt zich op het versnellen van maatregelen om opwarming van de aarde tegen te gaan. De top heeft als doel overheden, bedrijfsleven en andere actoren te bewegen tot meer klimaatambitie. Tijdens de top gaat Nederland aandacht vragen voor de wijze waarop het, samen met het bedrijfsleven, steden en maatschappelijke organisaties, de klimaatambities- en financiering koppelt aan innovatie en kansen voor export en groei. Daarbij wordt door Nederland de wereldwijde alliantie van Climate Smart Agriculture gelanceerd, voor meer voedselzekerheid, economische landbouwsamenwerking en terugdringing van de broeikasuitstoot.

Eén reactie

  • .....

    Dat wordt nog meer regeltjes en betutteling....................

Of registreer je om te kunnen reageren.