Home

Nieuws 755 x bekeken

Cumela: te weinig steun MKB

Nijkerk – Loonwerkersorganisatie Cumela vindt dat het kabinet de Europese begrotingsafspraken wel erg rigoureus toepast en te weinig steun biedt aan het MKB.

Volgens directeur belangenbehartiging Michiel Pouwels realiseert de regering zich onvoldoende hoe hard de Russische boycot met name de agrarische sector raakt. Pouwels, die reageert op de Miljoenennota, hekelt ook de verhoging van de energiebelasting.

Het kabinet is trots dat het begrotingstekort met 2,2 procent van het Bruto Binnenlands Product ruim onder de Europees afgesproken 3 procent blijft, maar Pouwels zet hier vraagtekens bij. "Begrotingsdiscipline is goed en ik pleit niet voor beleid dat gericht is op 2,9 procent, maar er is dus blijkbaar wel ruimte ondernemers wat tegemoet te komen maar ik zie in de Miljoenennota geen lastenverlichting."

Pouwels zegt wel blij te zijn dat het lagere btw-tarief van 6 procent voor aanleg en onderhoud van groen volgens de nota nog een halfjaar wordt verlengd. Verhoging van de energiebelasting kan voor Cumela-bedrijven erg negatief uitpakken, aldus Pouwels. Zo'n 16 procent van de kostprijs in de sector wordt door energiekosten bepaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.