Home

Nieuws 1072 x bekeken 1 reactie

ChristenUnie: voedselverspilling moet in begroting

Den Haag - Het kabinet moet de vermindering van de voedselverspilling prominent in de begroting opnemen, zegt Carla Dik-Faber, landbouwwoordvoerder van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Dik-Faber zegt dat staatssecretaris Sharon Dijksma een doelstelling van 20 procent minder voedselverspilling in de gebroting moet zetten, zodat ze daarvoor ook verantwoording kan afleggen.

In reactie op de presentatie van de begroting en de Troonrede zegt Dik dat ze blij is dat het belang van de land- en tuinbouw is onderkend in de Troonrede. "Het kabinet morrelt echter aan de kennisinfrastructuur die dit mogelijk moet maken. Het is niet terecht dat de financiering van het groene onderwijs wordt begrensd op een groei van 2 procent, terwijl het aantal leerlingen en studenten van de agrarische hogescholen en Wageningen Universiteit veel harder groeit."

Dik-Faber zegt ook dat ze zorg heeft over de handelsbesprekingen met de VS (TTIP). "Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse boeren en tuinders benadeeld worden als de Europese markt overspoeld wordt met relatief goedkope producten uit de VS. De marges staan al flink onder druk en komen alleen maar verder onder druk te staan."

Eén reactie

  • farmerbn

    Ben geen voorstander om voedselverspilling alleen in de begroting op te nemen. Alle soorten verspilling of anders geen een.

Of registreer je om te kunnen reageren.