Home

Nieuws 502 x bekeken

Brussel akkoord met steun Nederlandse regio's

Brussel - Brussel gaat akkoord met de financiële steun die Nederland tot 2020 aan ondernemingen in zeven regio's wil geven.

Het gaat om Groot-Rijnmond, de Achterhoek en gebieden in Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland ( in totaal ruim 1.250.000 inwoners).

Dat maakte de Europese Commissie dinsdag bekend. De gesteunde gebieden kampen met een economische achterstand in vergelijking met het nationale gemiddelde. De hulp moet voldoen aan de Europese regels over staatssteun, bijvoorbeeld voor grote bedrijven maximaal 10 procent van de totale investeringskosten. Het gaat om doelgerichte overheidssteun aan die Nederlandse regio's waar steun het meest nodig is, aldus Europees Commissaris Joaquin Almunia. Landbouwbedrijven worden op voorhand uitgesloten van deze steun, net als bedrijven uit een aantal andere sectoren zoals de ijzer- en staalindustrie en de energiesector. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.