Home

Nieuws 2350 x bekeken 2 reacties

Brabant: 18 miljoen extra voor sloopregeling stallen

Den Bosch - De provincie Noord-Brabant trekt €18 miljoen extra uit voor voortzetting van de regeling voor sloop van oude stallen op het platteland. De ingreep is nodig omdat betrokken commerciële partijen vinden dat ze niet genoeg rendement meer halen en de provincie met een schadeclaim hebben gedreigd, staat vrijdag in een voorstel aan Provinciale Staten.

De regeling voor sloop van oude stallen dateert uit 2001 en kostte destijds €216 miljoen. Het geld wordt terugverdiend door uitgifte van kavels voor huizen op de leeggekomen plaatsen. Ruim de helft van de kosten is tot dusver terugverdiend.

De provincie koopt nu de aandelen van de betrokken NIBC-bank en ingenieurs- en adviesbureau Grontmij. Op die manier is de kans het grootst dat Brabant de resterende saneringskosten nog terugverdient, redeneert de provincie. Brabant accepteert het lagere rendement vanwege het belang voor het platteland.

Het risico voor de provincie wordt groter, maar is volgens VVD-gedeputeerde Yves de Boer aanvaardbaar.

Provinciale Staten beslissen op 31 oktober.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    hoeveel % risico zit er voor Yves de boer in, alleen als dat minimaal 20% is kan hij spreken dat het aanvaardbaar is

  • gjcamps

    Volgens mij krijg je dan weer heerlijke belangenverstrengeling, de provincie zal met hulp van de gemeente alleen nog bouwlocaties goedkeuren uit hun eigen voorraad. Dit is trouwens weer een voorbeeld dat commeriele speculanten hun verlies bij de overheid dumpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.