Home

Nieuws 1829 x bekeken

Bodem in nuka-prijzen lijkt bereikt

De prijzen voor de nuchtere kalveren lijken de bodem te hebben bereikt.

Na de forse prijsdalingen in juni, juli en augustus treedt er op het prijzenfront nu stabilisatie op. De kalveren leveren nu in ieder geval niet minder op dan een week geleden, merkt een handelaar op.

Op de kalvermarkt in Purmerend leverden sommige koppels kalveren €5 meer op dan een week geleden. In deze gevallen werden dan echter wel een paar gewone kalveren de koppels verwijderd. Per saldo leverde dit gelijkblijvende prijzen op. De noteringscommissie hield de prijzen dan ook onveranderd ten opzichte van vorige week.

Het aanbod in Purmerend was iets kleiner dan vorige week, omdat er minder kalveren van vleesrassen werden aangevoerd. Over het hele jaar gezien valt echter op dat er juist veel meer kalveren van vleesrassen worden aangeboden op de veemarkt. Vergeleken met vorig jaar is de aanvoer van deze kalveren zelf ruim 20 procent groter.

Bij de vleesrassen is deze week ook sprake van een stabilisering in de prijzen, maar inmiddels liggen de prijzen van deze kalveren wel onder het niveau van een jaar geleden. Bij de zwart- en roodbonte stierkalveren van extra kwaliteit liggen de prijzen op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Vorige week werden deze prijzen in Purmerend met €15 gecorrigeerd omdat de noteringen te veel waren verlaagd ten opzichte van de prijzen bij de opvangcentra.

Prognose: stabilisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.