Home

Nieuws 446 x bekeken

Bayer CropScience ziet markt fors groeien

Monheim – Bayer CropScience denkt dat de markt voor gewasbeschermingsmiddelen, zaden en gevonden planteigenschappen tot 2020 zal groeien tot €100 miljard. Daarmee verdubbelt de markt ten opzichte van 2020. Dat zei topman Liam Condon tijdens een jaarlijkse persconferentie op het hoofdkantoor in Monheim, vlakbij Keulen.

"We zijn overtuigd van het groeipotentieel van landbouwmarkten op de lange termijn, ondanks toenemende beweeglijkheid", aldus Condon. Boeren en tuinders wereldwijd zullen steeds intensiever en professioneler gaan werken, verwacht de Ier. Prijzen worden omhoog gestuwd door een groeiende wereldbevolking en een uitdijende middenklasse. Agrariërs kunnen daardoor financieel meer investeren maar doen dat ook om de opbrengst te maximaliseren.
Het bedrijf, dat concurreert met onder meer Monsanto, BASF en Syngenta, voert uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling op tot jaarlijks €1 miljard. Vorig jaar gaf de onderneming volgens haar jaarcijfers €853 miljoen uit aan "R&D". Voor 2014 geeft de onderneming op €950 miljoen uit aan de ontwikkeling van nieuwe producten en verbetering van bestaande producten.
Condon zei dat Bayer CropScience bij alles dat het doet niet alleen kijkt naar het belang van boeren en tuinders maar ook naar de maatschappij. "Het bijdragen aan een beter leven voor allen is onze missie." Condon noemt enkele specifieke bedreigingen voor de wereldvoedselvoorziening waar Bayer CropScience een antwoord op zoekt waaronder een gevaarlijke citrusziekte die de sinaasappelplantages in Amerika teistert en het groeiende verschil in opbrengst van tarwepercelen wereldwijd.
Bayer CropScience is reeds marktleider in de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen voor tarwe en is sinds 2010 bezig een positie op te bouwen in de tarweveredeling. "We hebben een veelomvattend tienjarenplan opgetekend waarbij tot 2020 €1,25 miljard wordt geïnvesteerd in nieuwe oplossingen voor tarwe." Het bedrijf werkt inmiddels met zeven veredelingsstations voor tarwe en verwacht de eerste zaden volgend jaar te verkopen in Oost-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.