Home

Nieuws

'Alleen landbouwbudget voor crisismaatregelen'

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken wil geen extra budget vrijmaken voor crisismaatregelen in de landbouw als gevolg van de Russische boycot.

"Het kabinet is van mening dat maatregelen gefinancierd moeten worden uit de gereserveerde middelen voor de uitvoering van de marktordeningsmiddelen en het landbouwcrisisfonds onder het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid", schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Het uitgangspunt van Dijksma is dat de uitgaven moeten blijven binnen het GLB-budget, zoals overeengekomen binnen het Meerjarig Financieel Kader.

Het Europees Parlement heeft vorige week een resolutie aangenomen waarin het parlement vraagt om ook te kijken of er mogelijkheden zijn om middelen beschikbaar te stellen van buiten de landbouwbegroting. Het parlement vindt dit gerechtvaardigd omdat de boycot het gevolg is van politieke maatregelen en niet direct landbouwgerelateerd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.