Home

Nieuws 1417 x bekeken 1 reactie

€442.000 voor Agrofoodcluster Noordoostpolder

Lelystad- De provincie Flevoland, het Rijk en de gemeente Noordoostpolder hebben €442.000 beschikbaar gesteld voor de Stichting Agrofoodcluster Noordoostpolder.

De bijdrage wordt verstrekt vanuit het programma Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland en is bedoeld ter versterking van de agrofoodsector in de regio. In Noordelijk Flevoland is de Agrofoodsector, en vooral de uien- en aardappelsector, bovenmatig sterk vertegenwoordigd. De firma's Agrico, Tolsma/Grisnich, Waterman Uien, NAK, LTO, Aeres groep, Countus en Rabobank hebben de krachten gebundeld in een Agrofoodcluster Noordoostpolder.

Het Agrofoodcluster wil kennisuitwisseling en innovatie stimuleren, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt bevorderen en de naamsbekendheid van de regio, zowel nationaal als internationaal, vergroten. Doelstelling is dat het cluster na vier jaar significante resultaten heeft geboekt: een toename van de werkgelegenheid binnen de agro- en daaraan gerelateerde sectoren met 35 arbeidsplaatsen en vestiging in de regio van zo'n acht nieuwe agrofoodbedrijven.

Eén reactie

  • agratax2

    Moeten deze arbeidsplaatsen worden ingevuld met Polder mensen of zijn ze bedoelt voor goerdkope arbeidsmigranten?

Of registreer je om te kunnen reageren.