Home

Nieuws 3 reacties

Zeven teams voor trekkerrit naar Gambia

Doetinchem - Zeven teams hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de trekkerrit Amsterdam-Gambia die volgend jaar op 25 mei zal vertrekken.

De teams hebben zelf een trekker geregeld of zijn daar nog druk mee bezig.

De tocht gaat onder meer via Frankrijk waar de stoet per ferry de Middellandse Zee oversteekt om via Noord-Afrika verder te rijden. Zorgen over het oprukken van ebola zijn er momenteel niet. De organisatie krijgt er geen vragen over en verwacht zelf niet dat deze ziekte veel noordelijker zal komen dan nu het geval is.

Bij aankomst in Gambia doneren de deelnemers hun trekker aan een lokale boerengemeenschap. In Gambia doen boeren nu nog veel werk met de hand, de arbeidsproductiviteit ligt er laag. Met de trekkers verbetert hun levensstandaard, aldus de organisatie.

Het is een rit van 5.500 kilometer, die in zes weken wordt gereden.

Wie ook wil meerijden, kan zich opgeven via Boer Helpt Boer, postbus 13033, 3507 LA Utrecht. Tel. 030-2761601. Inschrijven kan ook via www.boerhelptboer.org. Op de website is ook alle overige informatie te vinden. Het maximaal aantal teams dat mee kan, is 20.

Laatste reacties

  • koestal

    ,t is lekker op de trekker,maar het is wel ver !

  • varkentjeeee

    banden kaal als je daar komt

  • flyinghollander

    En als je daar komt een hoop Gambianen zonder werk, logica ?

Of registreer je om te kunnen reageren.