Home

Nieuws 8 reacties

Zeeuws gedeputeerde trots op weren intensieve veehouderij

Middelburg - Zeeuws landbouwgedeputeerde Kees van Beveren is blij dat zijn provincie er in is geslaagd megastallen te weren.

Dat zegt Van Beveren (CDA) in gesprek met Boerderij Vandaag.

Zeeland heeft in een vroegtijdig stadium vastgelegd dat de landbouw grondgebonden moet zijn. Daarmee is voorkomen dat vanuit Noord-Brabant varkenshouders op Zeeuwse lokatie grote intensieve bedrijven neerzetten.

Van Beveren: "Een van de hoofdmotoren van de Zeeuwse economie is het toerisme. Grote stallen en geur van varkens passen daar niet bij."

Van Beveren ziet dat de vestiging van grote intensieve bedrijven tot maatschappelijke onrust leidt. "Ik ben blij dat we in het verleden die beslissing genomen hebben. Er is geen Zeeuw die me daarop heeft aangesproken."

Laatste reacties

 • w v gemert

  Het is ongehoord dat Kees van Beveren trots is het weren van hoog productieve veehouderij in Zeeland. Ik voel mij geschoffeerd/gediscrimineerd ( ik ben varkenshouder ) door deze CDA politicus. Schaamteloze bestuurder, door een groep van ondernemers die zich aan de wet houden uit te sluiten . Ben benieuwt welke kleine groep hij er na de hoog productieve agrarische ondernemers aan de dijk gaat zetten.

 • Sjaak

  @ w v Gemert....dat is een bekende verwachte protestreaktie van U!

  Kees van Beveren had het ook iets anders moeten omschrijven...als hij had gezegd, dat hij trots is op de grondgebondenheid van de landbouw in provincie Zeeland, was de strekking van het verhaal hetzelfde geweest en had hij uw reaktie niet uitgelokt.

  Overigens vind ik, dat provincie Zeeland terecht trots is op hun landbouw!

 • Burnetti

  @Sjaak en w v gemert
  Uw uitspraak over dat u zich geschofferd voelt komt me inderdaad bekend voor.

  Meneer van Beveren geeft aan dat zijn provincie voorkeur geeft aan inkomsten uit toerisme boven inkomsten uit intensieve veehouderij en rekening houdt met hinder door geur.

  Politiek maatschappelijk een goed te verkopen besluit. Voor een ondernemer in de intensieve veehouderij moeilijk te verkroppen. Dat snapt iedereen.

  Maar om dat nou 'schofferen/discrimineren' te noemen?

 • Ishtar

  IDD goed van deze gedeputeerde van de CDA.
  Immers een soort van visie dat het toerisme schade zou hebben etc ipv een brabantse kortzinnige vee industrie ratrace, waar Brabant nu de enorme rampzalige gevolgen van heeft.
  Dat varkensboeren denken het recht op ruimte te hebben in nl is triest.
  Elke province zou varkens bedrijven met overlast koud moeten saneren.
  Heeft die sector zelf na gemaakt.

 • Joseph,de man

  Eindelijk een gedeputeerde die de waarheid durft te zeggen: ER ZIJN GENOEG VARKENS, KIPPEN EN VOORAL KOEIEN IN DIT KLEINE KIKKERLAND,

 • Hogman1

  #4 Geweer al op scherp ?????

 • pinkeltje

  Het is maar hoe je het bekijkt. Als je in Zeeland op straat aan de mensen gaat vragen, inclusief de boeren of ze het een goed plan lijkt om eens een aantal HELE grote varkensstallen neer te zetten dan zal het antwoord behoudens enkele politieke correctelingen zijn 'laat maar, zet ze maar in Brabant neer'. Politiek is dat geen correct standpunt maar het is wel de waarheid. En bijvoorbeeld op Walcheren of in de andere kuststreken van de provincie zitten ze er al helemaal niet op te wachten.

 • alco1

  Wat zijn politieke correctelingen? Mensen die beseffen dat er verdient moet worden om ook daadwerkelijk sociaal te kunnen zijn.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.