Home

Nieuws 57 reacties

Vreba Melkvee draait op voor miljoenenschuld

Vredepeel/Venlo - Vreba Melkvee moet opdraaien voor de miljoenenschuld van Van Bakel Onroerend Goed bij de Rabobank.

Van Bakel Onroerend Goed, van Willy van Bakel, had een schuld van meer dan €6 miljoen bij de Rabobank. De firma waarmee Willy van Bakel handelde in boerderijen en melkquota, is twee jaar geleden failliet gegaan.

Vreba Melkvee is een van de grootste melkveebedrijven van Nederland met zo'n 1.250 koeien en 1.250 stuks jongvee. Het melkveebedrijf is in handen van de Limburgse investeerder Franz Bontrup en familie van Willy van Bakel.

De Rabobank had een claim ingediend van ruim €6 miljoen. Als de Rabobank het geld wil terugkrijgen, moet de bank aankloppen bij Vreba Melkvee. Bij Van Bakel Onroerend Goed is niets meer te halen, constateert curator Wim Eikendal die belast is met de afhandeling van het faillissement van Van Bakel Onroerend Goed. De andere schuldeisers moeten er niet op te rekenen dat ze nog iets van hun geld terugzien, aldus de curator.

De Rabobank had diverse zekerheden gekregen voor terugbetaling van de lening. De curator is tot de conclusie gekomen dat deze zekerheden rechtsgeldig zijn. Dit betreft onroerend goed van Vreba Melkvee in Vredepeel en omgeving. De bank zou nu kunnen besluiten om dit te verkopen. Dat is niet aan de orde, zegt mede-eigenaar van Vreba Melkvee, Franz Bontrup. Volgens hem is de zaak al geregeld in de vorm van een lening van de Rabobank aan Vreba Melkvee. De bank kan dat niet bevestigen, maar Bontrup maakt zich geen zorgen.

De overige schuldeisers zijn boeren. Een van hen heeft in 2007 meer dan 750.000 kilo melkquotum gekocht van Van Bakel Onroerend Goed, maar dat nooit gekregen. Een ander landbouwbedrijf claimt nog ruim € 520.000 te moeten krijgen van de firma van Willy van Bakel. Deze bedrijven krijgen geen cent terug van Van Bakel Onroerend Goed. Ze kunnen alleen nog een civiele procedure beginnen tegen Willy van Bakel, in de hoop dat dit nog wat oplevert. Het is nog niet duidelijk of dat gaat gebeuren.

Willy van Bakel is nog steeds spoorloos. De curator heeft hem tot nu toe niet kunnen traceren. Van Bakel is vorig jaar uit de VS vertrokken naar Brazilie. Of hij daar nog steeds verblijft is onbekend.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Snap werkelijk waar niet dat er intern in de sector niet keihard met van Bakel wordt afgerekend.
  Maw Rabobank stekker eruit, en OM strafrecht tegen alles wat lijkt op crimineel gedrag die hele familie leegplukken.

 • Ishtar

  Welk voerbedrijf levert er aan Vreba Melkvee?
  Waarom zegt dat voerbedrijf niet, eerst al die andere schuldeisers betalen en dan lever ik weer voer?

 • Ishtar

  Schuldeisende boeren zullen toch wel lid zijn van LTO of van de vakbonden?
  Wat gaat LTO doen of een vakbond om geld bij de schuldeisers te laten komen?

 • pinkeltje

  Solidariteit heeft in de landbouw nog nooit bestaan. Hier dus ook niet. Iedereen vindt het heel erg als je nat bent gegaan met Van Bakel maar je mag het lekker zelf uitzoeken. Van banken en voerleveranciers hoef je al helemaal niks te verwachten, die denken nog meer dan wie dan ook alleen aan zichzelf. De advocaten varen er wel bij, laat de schuldeisers maar komen.

 • Ishtar

  Wie kan er vertellen aan wie Vreba Melkvee de melk levert?
  Royal Friesland Campina?
  Waarom zou je als melkfabriek zaken willen doen met dit soort mensen?

 • alco1

  Isthar. Denk je nu werkelijk dat het zo moet zijn dat bedrijven die niets met de zaak van doen hebben, op de stoel van de rechter moeten gaan zitten.
  Dit gebeurd in landen van totale wanorde!

 • flyinghollander

  Te Ishtar het bedrijf is verkocht, dus moet de nieuwe eigenaar maar opdraaien?
  Hoop mensen hadden de ogen toen der tijd ook open kunnen houden.

 • polsbroek

  Als je mooie praatjes gelooft is dit het gevolg

 • Ishtar

  Als Rabobank zijn geld terug kan eisen bij Vreba Melkvee, dan kunnen anders schuldeisers dat ook.
  Zo'n curator kan mooi praten,maar het enigste wat voor hem telt is een bv' tje door draaien, en zorgen dat de schulden niet opgeeist worden.
  Met de Rabobank kon hij niet bluffen lijkt het.
  Waarom worden de schuldeisers niet ondersteunt door LTO of boerenvakbonden.????????????????????
  Ik verbaas me meer en meer over het deze sector leugens en bedrog is jullie fundament naar de consument en ook naar jullie eigen collega's.
  Dus welke melkfabriek wordt er aan geleverd door Vreba Melkvee?
  Welke bank gaf geld aan deze wazige projecten ==> Rabobank dus.
  Welke voerleverancier levert aan Vreba Melkvee?
  Maw wat een sector als geheel.............

 • wmeulemanjr1

  Spoorloos? Heeft ie een grote rugzak cash geld mee dan?

 • Ishtar

  Waarom schrijft Heer Vergaderboer hier geen stukje over?
  Tja, hand in eigen boezem is het moeilijkste voor klagers blijkt wel weer.

 • ...............

  Ben 1 keer bij VrebaMelk geweest en het verhaal van Willy v Bakel aangehoord. Het klonk echt te mooi om waar te zijn, en dat was het dus ook.Wat een gladde prater.

 • cocoma

  Een medeeigenaar, Willy spoorloos. Wat hebben de gebr. zelf nog? Volgens mij valt er voor andere schuldeisers niets meer te halen.

 • pinkeltje

  Het zal toch geen nieuws zijn dat een en ander juridisch zo is geregeld dat de belastingdienst ten allen tijde voor gaat als er nog belastingschuld zou zijn en er nog wat te halen valt. Ten tweede wordt het voor zover ik weet door banken juridisch altijd zo geregeld dat zij ook met voorrang nog kunnen halen wat er te halen valt. Mensen die zich begeven in de wereld van emigratie en plannen maken voor bedrijven met richting 800 stuks melkvee begeven zich in de boze buitenwereld en zijn vooral ook zelf verantwoordelijk voor wat ze doen en wie ze geloven. De tijd van de kleuterschool is dan voorbij. Sneu genoeg hoe het met sommigen is afgelopen maar helaas pindakaas ben je er zelf bij. Als de plannen waren gelukt stonden ze de rest uit te lachen. Nu gaat het lachen bij een aantal helaas over. Hier kun je LTO helaas niet verantwoordelijk voor houden. Het enige dat ze kunnen doen is juridische bijstand geven maar waar niks te halen valt is dat ook gauw klaar. En helaas is het nogal eens zo dat als je een bedrijf overneemt je niet alleen de lusten maar ook de lasten overneemt. De juristen lusten je rauw.

 • Zandboertje

  zo te lezen had de rabo iets intelligentere voorwaarden voor financiering dan de rest. Een extra zekerheid inlassen door tevens op de melkveetak te kunnen verhalen. Dit had de rest ook kunnen doen.
  Trouwens niet vaak dat de rabo op safe gaat met een lening.

 • info295

  Aan alle boeren die nu reageren, de rabo boekt 740 mlj af op het laibor schandaal nu hangt er een claim van 7 miljard boven het hoofd vanwegen de woeker polissen en dan gaan jullie nu allemaal tekeer tegen de fam. van bakel, volgens mijn zijn jullie een tikje gefrustreerd en daar moet je als ondernemer voor opletten.
  Ik ben van mening dat we allemaal onze eigen boontjes moeten doppen want een eenheid lijkt er op deze manier toch niet meer te zijn (zie voorgaande reacties).
  Gr !!!!!!!!!!!!

 • drikhend

  Wie geeft zijn geld mee aan een vreemde figuur . Koop maar een bedrijf en ik kom wel naar Amerika . Daar komt het eigenlijk op neer .Toen de grote jongen uit gehangen en nu op de blaren zitten huilen . LTO en veevoederbedrijven ,slachterijen ,melkfabriek ,handelaar, enz. Hebben niets met deze zaak te maken en kunnen gerust aan Vreba leveren of afnemen .De keus is aan u om met deze bedrijven en of mensen geen zaken meer te doen . Maar waarschijnlijk hebben zij hun zaken beter op orde en kan v Bakel hun niet oplichten . Gewoon boter bij de vis . dat hadden de slachtoffers van hem ook moeten doen . Of anders met andere partij zaken moeten doen . Maar die was te min men kroop toen als het ware van Bakel in zijn reet . Mooi prater met zijn luchtkasteel in de Peel . dit luchtkasteel is niet met melken verdient maar van de vette winsten uit quotum handel . Dus boeren geld . Men begreep elkaar niet en gunde elkaar niets . En mooi prater v Bakel pakte lekkere dikke winsten op de handel . Toen dacht hij in Amerika zelfe kunstje uit te halen . Maar helaas viel de handel in Nederland stil en kwam wel weer opgang maar in plaats van tussen 30 en 45€ cent winst per liter werden dat er maar 3 tot 10 €cent per liter . Toen stierf de melkkoe en van Bakel kwam droog te staan .

 • haam

  drikhend harstikke mee eens. En misschien had ons blad de BOERDERIJ in de begin jaren wel eens meer de journalistieke kant mogen tonen en niet die van een uitgever waar van bakel meer als de adverteerder werd behandeld ...

 • Ishtar

  Je zult als schuldeiser maar rechtsbijstand hebben bij de Royal Rabobank in deze zaak.
  Weet je zeker dat op je belangen misschien niet echt zuiver behartigerdtworden.
  Ik zie heel veel oude artikelen over oplichting.
  Zijn er zaken voorgekomen, boekhouding in beslag genomen, wie is de accountant?
  Wat heeft het OM gedaan?

  De schuld eisers maken zeker kans, omdat de Rabobank ook zijn recht heeft gehaald.
  Zorg wel voor goede advocaten, immers de advocaten wereld is zeker niet objectief, en voor je het weet behartigen ze de zaken van de tegenpartij.

  Is er geen website waar de directie opstaat van Vrebamelkvee Bv?
  Wie zijn de aandeelhouders?
  Immers er zijn aandeelhouders Vrebamelkvee BV oa Bontrup dat is zeker.
  Dus alle schuldeisers kunnen zeker daar terecht als de Rabobank dat ook kan.
  http://melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/26251/
  Aan wie leveren ze, Royal Friesland Campina zeker, wie kan dat vertellen?

 • Ishtar

  Hoeveel BV's zijn er ophetzelfde adres?
  http://www.bedrijven-a-z.nl/postcode/5816AK/

 • Maya

  Foutje',,,,,,,,Bedankt,,,,,,,,

 • wmeulemanjr1

  misschien is er wel teveel luchtfietserij in de landbouw. Mooie verhalen voor de vakbladen zijn er overigens dan wel. • schoenmakers1

  ik ben in mijn leven een stuk meer opgelicht door de ambtenaren als door van bakel, bij van bakel heb ik zelf de keus of ik met hun in zee ga, met de ambtenaren is er die keus niet, het zijn gewoon stalkers, ze dringen zich op en je heb totaal geen zeggenschap erover

 • melkveehouder .

  @Schoenmakers. De echte oplichters zaten bij onze eigen standsorganisaties en agrarisch advies- en accountantskantoren. Zij gaven vertrouwelijke informatie aan Willy door.

 • colorgrower

  Laatst zag ik Willie in Suriname.

 • hansvanbergen

  Ik heb me ook altijd afgevraagd hoe je zo dom kunt zijn om vooraf te betalen voor een melkveebedrijf in de US. Als wij hier in NL iets bouwen dan betaal je de put als die gestort is, de spanten als ze overeind staan en het metselwerk en het dak als dat weer klaar is.
  Echter de klanten van Vrebahoff waren, kennelijk, in de veronderstelling dat hun geld veilig op en derdengeld rekening stond met een goede rente. Ook was er geld nodig voor vergunningen, stroom water bouwgrond etc etc.
  Op enig moment was Vreba de grootste quotum handelaar in NL en deden ze plus minus 30% van de handel. Ik heb er ook regelmatig zaken mee gedaan. Net als bijna iedere ander melkveehouder in NL. Tot grote tevredenheid want de zaken werden zeer correct afgehandeld. Samen met de andere quotumhandelaren speelden ze onder 1 hoedje en maakten prijsafspraken. Je naam telefoonr en afgesproken prijs werd razendsnel doorgefaxd naar de 'concurentie' en niemand ging er onderdoor. Wij wilden allemaal quotum hebben en hun hadden het. Vastgelegd in de goedkope periode. En zo zwommen we automatisch in hun netje. Maar daar praatte niemand over. Iedereen had het veel te druk met praten over de honderden koeien, hectares mais en gras. Daar was iedereen totaal verblind door.
  Dat is wat makelaars doen. Iedere makelaar. Lucht verkopen of een hoop ouwe rommel en doen alsof het goud is. Alles wat een makelaar zegt is altijd gelogen. Ga daar maar van uit. Al zegt hij goedemiddag of laat hij een boer.

 • drikhend

  Juist Hansvanbergen In zijn reet gekropen en eerlijk behandeld en uiteindelijk toch bedrogen .En dan je heel hebben en houden meegeven en er dan achter komen dat men is bedrogen . Als men snijmais wil kopen over 25€ ha beslissen wel of niet kopen . En zo vreemde miljoenen € meegeven . Zonder enig onderpand . Hier is dom denk ik nog een te mild woord voor . Je geeft je bestaan weg .

 • j.verstraten1

  Hans van Bergen, los van de Amerika-gangers, je koopt dus 7,5 ton melkquotum bij van Bakel ( al jaren een vertrouwd adres) in 2007, stort je geld netjes op een 'derdenrekening' en vervolgens wordt er geen quotum bijgeschreven. In hoeverre is zo'n transactie 'dom' van de ondernemer? Kun je dan überhaupt nog wel zaken doen met welke makelaar dan ook? Van Bakel is niet de enigste makelaar die de laatste jaren omgevallen is. Wel de enige die zo'n ravage achterlaat.

 • drikhend

  Beste J .Verstraaten waarom niet gewoon betaald bij levering . En waarom kan hij het geld wel van derde rekening afhalen . Want neem aan dat weg is . Dus u vertrouwde hem wel en hij u niet want anders had u niet vooruit hoeven te betalen . Of zie ik dat verkeerd . Leg dit maar eens uit en verklaar maar eens wie nu wie niet vertrouwd heeft .Of heeft hij niet geleverd en heeft u het geld weer terug gekregen . Dan heeft u gelukkig weinig verlies .Het ging gewoon om heel veel geld en dan is vertrouwd en eerlijk zijn nog geen basis om zelf niet de regie over zulke berg geld te behouden . Het betekende voor de meesten dat ze hun bestaan in vreemde handen legden . En of er meer of minder makelaars omgevallen zijn maakt niet uit . Ik denk dat er in elke sector ravages achter gelaten worden alleen horen wij dat niet . En de agrarische wereld was en is veel handel op vertrouwen gedaan . Handje klap en mondelinge afspraken . Het vertrouwen is al lang zoek zie ook de voedsel schandalen hoe men probeert de afnemer de schade te laten lijden . Het zijn geen gezonde ontwikkelingen maar helaas aan de orde van de dag .

 • pinkeltje

  Zo'n betaling bij grote transacties via een derden rekening is een dagelijkse gang van zaken. Zie de praktijk bij onroerend goed via de notaris. Maar zaken doen is en blijft altijd een kwestie van vertrouwen. De ruimte voor een mislukking cq oplichting kun je wel behoorlijk inperken maar er komt een moment dat of de een of de ander als eerste het geld danwel de goederen moet leveren. Een op een gelijktijdig overhandigen lukt zelfs in de misdaad onder dwang van een legertje bodyguards en zware jongens nog niet eens altijd. Een aantal gedupeerden zijn in geval van Van Bakel wellicht ook echt te beklagen, het gaat echt te ver om te stellen dat je ze voor geen millimeter kon vertrouwen. Maar een aantal heeft het ook zelf niet zo handig gespeeld door te goed van vertrouwen te zijn. Hoewel dat bij een heel aantal transacties ook goed is verlopen. Hoe vervelend dan ook, met een aantal gedupeerden kan ik ook maar beperkt medelijden hebben. Ze waren er zelf bij. Bij zaken van deze omvang moet je goed weten wat je doet. Maar vooral het achteraf praten door mensen die zelf nog nooit zaken van enige betekenis hebben gedaan is ook wel erg makkelijk. 'We hebben het altijd al gezegd' zei Boer Koekoek al in de zestig- en zeventiger jaren. Maar die kreeg ook niks van de grond.

 • nanne de haan

  Pijnlijk voor de betrokken mensen

 • j.verstraten1

  Precies Nanne, je kunt wel veroordeelt worden voor 'domheid' door collega's omdat je iemand in vertrouwen neemt die zijn afspraken vervolgens niet nakomt, maar dom is niet strafbaar. Wél het niet leveren van diensten als die vooruitbetaald zijn en vervolgens het geld niet retourneren. Van Bakel stond als betrouwbaar te boek en ik begrijp best dat men hem vertrouwen gaf.

 • koster

  ik vind het ook wel een grote straf voor domheid

 • hansvanbergen

  Precies vertrouwen is belangrijk. Daarom heb ik toen ik als menneke net van school kwam de eerste produktierechten gekocht bij de Rabobank. Die zijn echter NIMMER geleverd. Het geld is nu, ruim 20 jaar later ook nog steeds niet terugbetaald!! De makelaar die daar toen werkte wees me even op het koopcontract waarin vermeld stond dat de Rabobank niet aansprakelijk gesteld kon worden en dat houden ze tot vandaag vol!! En niemand van die stropdassen heeft ooit iets voor ons willen doen.

 • hansvanbergen

  En die makelaar werkt nu gewoon in een ander Agrarisch Team als makelaar.

 • hansvanbergen

  Dan daarbij hebben indertijd praktisch alle makelaars/bemiddelaars samengespannen om het rondbellen en het zoeken van de laagste prijs te voorkomen, dmv het rondfaxen, en zo de quotumprijs opgedreven. Waar waren toen de Agrarische Voormannen?

 • drikhend

  Beste heer j. verstraaten1 ik veroordeel niemand en heb nog nooit iets met de v Bakels op gehad . En het is goed dat er mensen zijn die vertrouwen hebben in anderen . En in de agrarische wereld is dit van oudsher ook een geven . Men wist bij wie men wat afkon spreken men kende zijn pappenheimers wel . Nu is dat helaas niet meer het geval en daarbij worden de bedragen en aantallen alleen maar groter . En ik zie een derden rekening ook niet zitten als hij wel het geld er kan afhalen zonder te leveren of bij te schrijven . Dan had je het net zo goed rechtstreeks op zijn rekening kunnen storten . Ik vraag mij af of dat de tussenkomst van een notaris bij zulke enorme bedragen niet beter en veiliger is zoals bij onroerend goed . Leveren en betalen . Dom is niet strafbaar en we maken allemaal fouten die meestal goed aflopen . Want anders zouden we allang niet meer leven . Maar wat mij verbaasd is dat er mensen zijn die met zulke grote bedragen zulk risico willen of durven te lopen . En dan zonder een zekerheid.Als boer heb je het weer niet in de hand prijzen worden door anderen gemaakt enz. Dit zijn allemaal onzekere factoren die door veel dingen beïnvloed kunnen werden .Maar het wedden op een persoon met zulke bedragen zou ik niet durven ook al zou ik held geld op schap hebben liggen . Er zullen best mogelijkheden zijn die gelijk oversten mogelijk maken.

 • koestal

  Van Bakel laat een slagveld achter en denkt jullie zoeken het maar uit,hij stond 10 jaar geleden nog op alle agrarische beurzen in Nederland altijd een beetje geheimzinnig te glimlachen en wachtte dan weer op een klant of slachtoffer die zaken met hem wilde doen

 • drikhend

  Juist beste koestal hij vroeg aan boeren die stopten of dat hij hun geld niet mocht investeren in Amerika . HIJ kocht en dan nog eens proberen geld te lenen zonder onderpand te hoeven geven . Of hij kookte de boeren gaar door tot ver na middernacht bij hun nog binnen te zitten om zaken te doen . Hij durfde niet weg te gaan zonder gekocht te hebben want als de verkoper daags erna op andere gedachte zou komen was het voor hem moeilijk om weer tot zaken te komen . Als hij met kopers in onderhandeling was liet hij steeds zijn vrienden bellen heer Hans van Bergen noemde deze al in voorgaande . De koper dacht dan dat er veel vraag was en kocht maar zonder verder te informeren . Als ik dit 15 jaar geleden geschreven zou hebben dan zou men mij aan de schandpaal gezet hebben . Zo heilig was van Bakel toen nog bij de meeste boeren . Overal waar je kwam had men het over hem in de Vredepeel met zijn 1000 of meer koeien .Hoe geweldig dat het er allemaal was en na excursie waren de meeste helemaal gehersenspoeld . En had hij zijn slachtoffers voor het oprapen . En nu laten dezelfde boeren geen spaan meer aan hem heel . Terwijl hij hun al meer dan 20 jaar bij de benen nam . Als de quotum handel was blijven lopen met vette winsten hij het zelfde had gedaan was piramide niet ingestort . Had hij nog geheimzinnig geglimlacht en was nog een gevierd man .

 • melkveehouder .

  @Hans. JIj bent een van de weinigen die er openlijk voor uit durft te komen hoe het 25 jaar lang werkte. En bij die rondbellers zaten vooral ook mensen van onze 'eigen' club.
  Ik wordt er nog onpasselijk van als ik er aan denk. Willy heeft (terecht?) gebruik gemaakt van die geldzuchtige slappe ruggen en wij betaalden de rekening en schonken hun koffie in. Overigens: maar één keer bij mij en toen was ik genezen.

 • moonshine1234

  De man heeft geen enkele bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de
  rundveehouderij in Nederland als in USA Er zijn meningen die collegaboeren voor dom uitmaken hier is collegaliteit ver te zoeken
  Het woord vertrouwen kunt U begraven Het zijn niet alleen boeren hier in de USA slachtoffer maar ook andere mensen
  o.a er is diesel besteld door WvB en geleverd op een nieuwe locatie voor
  graafwerkzaamheden Bill never paid Beste dirkhend hoe beoordeelt
  U dit ? Als dom van de goedwillende dieselleverancier
  De lijst met dramas is veel groter dan U denkt
  Maar WvB hoeft geen stap hier in de USA te zetten meer
  Afgelopen juni bekende Bernad Maddof op 75 jarige leeftijd zijn schuld
  in courthouse over zijn pyramidespel die veel slachtoffers veroorzaakte
  zit nu in jail in North Carolina en veroordeeld voor 150jaar
  Het kan dus nog wel even duren voor het recht zal zegevieren

 • denker123

  @dirkhend,er zijn ook boeren die hun geld zelf beheerd hebben door de bouw van hun boerderij in schijven te betalen.zij zijn ook door Willy op slinkse wijze voor de gek gehouden wat veel geld gekost heeft.Maar zij zijn nog boer dat is het enige wat zij voor hebben op de slachtoffers die niets meer hebben.

 • hansvanbergen

  Een derdengeld rekening is altijd bij een notariskantoor bij mijn weten. En dat bewuste notariskantoor is dan ook verantwoordelijk voor het geld wat er ten onrechte vanaf gehaald is, zou je zeggen. Maar ja welke notaris vliegt er naar de US om te controleren of er werkelijk uitgaven gedaan zijn ten bate van de andere partij?

  Wie zijn er trouwens betrokken bij al die vastgoedfraude affaires? Precies notarissen! Een illusie dus om die te vertrouwen! Das allemaal 2 handen op 1 buik met de makelaars/leugenaars

 • pinkeltje

  Dat je notarissen niet zondermeer kunt vertrouwen daar zijn uit het verleden toch genoeg voorbeelden van? Risico's kun je wel verkleinen maar nooit volledig uitsluiten. Een simpel gegeven is dat waar kans is op behoorlijke winst is er ook kans op verlies. Achteraf praten is altijd makkelijk en er zijn altijd genoeg argumenten om vooral niks te ondernemen maar daar kom je ook niet verder mee. Ook toen er trouwens overwegend alleen nog maar bewondering was voor Vrebahoff heb ik me wel eens afgevraagd wat mensen bezielt om zich in die avonturen te storten. Wie met een paar honderd koeien niet de kost kan verdienen kan het met een paar duizend ook niet. Maar het is maar waar je zin in hebt. En zeker uit de beginjaren van het Vrebahoff avontuur zijn er ook een aantal mooie bedrijven overgebleven die goed draaien. Maar dan nog, het is ook maar waar je zin in hebt.

 • koestal

  het lijkt wel een domino spel,maar ja wie met vuur speelt,kan z,n vingers branden

 • hansvanbergen

  Geen domino maar pyramide spel. De laatste instappers daar wist men allang van dat die nooit of te nimmer een boerderij zouden krijgen voor hun geld.
  Overigens geen enkele bijdrage geleverd ben ik het niet mee eens. Willy van Bakel richtte Vrebamel op. Dat leidde weer tot vele imitatie melkhandelclubs. Daaruit zijn het huidige Deltamilk voortgekomen en Farmel. Deze bedienen weer tal van kleine melkfabrieken die anders nooit van de grond zouden zijn gekomen simpelweg omdat ze geen melk gekregen zouden hebben. Hier in Boxmeer heb je nog Globemilk, waar ook Willy aanvankelijk achter zat. Doordat er op een gegeven moment landelijke dekking was in melkophaling door deze clubs konden Campina en Friesland Dairy Foods fuseren tot Royal Friesland Campina. Omdat boeren nu weg konden bij de fusiepartners. Als ze niet waren gefusseerd waren ze afzonderlijk van elkaar samengegaan met Duitse, Belgische of Deense melkcooperaties of hadden ze weer rampzalige overnames gedaan. dan hadden we nu in Nederland centen minder melkgeld ontvangen!!

 • koestal

  Van Bakel is een debacle ,maar je kon het een beetje zien aankomen

 • henver1

  Hij lichte zelfs zijn eigen schoonfamilie op die kon na het Amerika verhaal ook weer met een lege portemonnee naar huis!

 • Jan Cees Bron

  Pinkeltje, solidariteit is in de landbouw soms ver te zoeken, maar tegelijk stonden juist boeren aan de basis van het coöperatieve bedrijfsmodel. Ik denk dat veel boeren het begrip 'welbegrepen eigenbelang' nog steeds erg waarderen.

 • pinkeltje

  Solidariteit ver te zoeken? Solidariteit grenst aan nul. Dat boeren aan de basis stonden van een coöperatief bedrijfsmodel was niet om de collega te helpen maar om er zelf voordeel van te hebben. Hoewel dat niet alleen geldt voor boeren, dat is in grote lijnen in de hele maatschappij hetzelfde liedje. Solidariteit bestaat alleen bij socialisten op het moment dat ze mogelijkheden zien om andermans geld uit te delen. En daar dan hopelijk zelf ook een graantje van mee te pikken. Zijn we toch weer terug bij af.

 • Roelof Wijnholds

  Deal met bank treft Vreba melkvee niet! Althans niet op 3-12-2010 zoals ik las in een bericht met deze titel in de Boerderij onthuld. De ene hand wast de andere, georganiseerd handelen, je vrienden van de RABOBANK moet je natuurlijk wel te vriend houden?

 • Roelof Wijnholds

  Het kaf word op dit forum van het graan gescheiden, de reacties vliegen alle kanten op en velen zien de slachtoffers graag als hun eigen daders in deze piramide spelen. Kenners van interne feitelijkheden in vooropgezet frauderen handel zijn er ook bij, met name @Hans van Bergen weet hoe er georganiseerd handelen word gedreven op zeer hoog niveau natuurlijk, notarissen, (illegale accountants/adviseurs ) advocatuur, accountants en banken treden gezamenlijk op om de eigendommen van u zeg maar 'legaal' over te hevelen naar zaken lieden met goede relaties en mogelijk nog wat open staande rekeningen uit eerdere debacles te vereffenen hebben met de toppers welke ik eerder benoemde. Van wie men heel veel brood krijgt diens taal zal men uiteraard graag spreken!
  Geld stinkt immers niet.

 • Roelof Wijnholds

  Rabobank faciliteerde de mogelijkheden voor mijn zakelijke Accountants/Adviseurs van de Gibo Groep althans bekend onder de naam Flynth om ook illegaal in de Driehoeksverhouding Advocatuur actief te mogen worden. Uiteraard is deze samenwerking wettelijk verboden, het zou wat zijn als u denkt een Advocaat voor u in de arm te hebben genomen en deze blijkt de Advocaten poot van uw zakelijke adviseurs te zijn. Adviseurs waar door u in zwendel en fraude werd geadviseerd, en aan u dan ook nog hun eigen illegale advocaten adviseren? Deze Advocaten hebben trouwens schriftelijk verklaard nooit enige belangen van de Accountants/Adviseurs te hebben gediend! Ik vond uit dat zeker 1 van deze Advocaten een jurist van de Accountants/Adviseurs bleek te zijn geweest! Zo word criminaliteit georganiseerd! Van boven af, met hulp van de RABOBANK want zij zorgden er voor dat er een illegale gedeelde stichting derden gelden rekening bij deze bank mocht lopen en ook voor de Advocaten aansprakelijkheidsverzekering werkte de verzekerings-poot van de RABOBANK/Interpolis mee. Ik acht de RABOBANK aansprakelijk voor alle schade welke wij moesten lijden inzake Advocaten zwendel waarin wij terecht konden komen omdat de RABOBANK de mogelijkheden had gecreëerd voor het bewust opzetten van wettelijk verboden Accounts/Adviseurs en Advocaten constructies.

 • Ishtar

  @roelof, je klacht of recht zul je nooit halen als je binnen de sector blijft als vb klagen bij lto.
  Als je feiten en bewijs hebt zul je extern moeten kijken als een professioneel schade(letsel) advocaat of bij consumentenbond een officiele klacht neerleggen.
  Het is idd raar dat in dit draadje schijnbare oplichting afdoen als eigenschuld.
  Het blijft een crimineeel feit oplichting.
  Als de feiten ook richting sector bestuurders wijst most je samen met je advocaat je verhaal down bij SP, GL of PvdD, immees dan is het vastgelegd en mocht het een kamervraag waard zijn, dan zal er beweging moeten komen bij betrokken partijen plus rabo on recht te doen en oplichters overleveren aan OM.

 • Ishtar

  Oeps door engelse spelling correctie is mijn typwerk een beetje verengelst.

 • Ishtar

  Vreba melkvee heeft geld genoeg, plus aandeelhouders die miljoenen hebben die je ook weer aansprakelijk kan stellen.
  Als rabobank 6 miloen kan verhalen op vreba melkvee dan kan Elke andere schuldeiser dat ook.

 • drikhend

  Beste Ishtar ik geloof niet dat de aandeelhouder waar u op doelt de mogelijkheid heeft geschapen dat u of anderen hem aansprakelijk kunnen stellen . Ik denk eerder als het fout gaat hij met de tafelzilver vertrokken is en de v Bakeltjes met een hoop puin en schulden blijven zitten . Maak mij niet wijs dat er een geld magnaat instapt in een bedrijf wat al bijna of helemaal aan de grond zat . En dan het risico uit het verleden mee gaat dragen . Ik denk dat hij als het fout gaat een mooie plak grond in de peel heeft liggen waar niemand aankan . En aderen het puin en wat afgemolken koeien mogen delen .

Laad alle reacties (53)

Of registreer je om te kunnen reageren.