Home

Nieuws 5002 x bekeken 5 reacties

Vlees in Nederland goedkoper dan in Duitsland

Bonn - In de Europese Unie lopen de consumentenprijzen van vlees aanzienlijk uiteen. In Duitsland en Oostenrijk zijn de prijzen het hoogst, namelijk 35 en 30 procent hoger dan gemiddeld in de EU.

Nederlanders betalen 'maar' 18 procent meer dan gemiddeld. Dat heeft het Duitse landbouwmarktbureau AMI uitgezocht. Het bureau baseert zich daarbij op de prijzen in 2013. Het goedkoopste uit is de Poolse consument, die 45 procent minder betaald dan gemiddeld. Duurder dan Nederland zijn behalve Duitsland en Oostenrijk, ook Zweden, Denemarken, Finland en België.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  lijkt me allemaal heel logische, het zijn de landen waar onder de noemer van dierwelzijn de kostprijs ook het hoogst is, maar het verschil is bij lange na niet genoeg

 • John*

  het zijn de landen waar de kosten verderop in de keten het laagst zijn waar de consumentenprijzen het laagst liggen. Varkensprijzen liggen in die landen per kg zelf iets hoger dan in nederland en duitsland.

 • brabantsduitserke

  lekker duurzaam

 • Harrieg

  Dan begrijp ik niet waarom veel Nederlanders naar Duitsland gaan om daar hun vlees te kopen? Mijn ervaring is, dat in Duitsland vlees goedkoper is dan in Nederland

 • farmerbn

  Wat is vlees? In Polen koopt de consument waarschijnlijk nog een hele kip en in Nederland of duitsland kopen ze alleen kipfilet enz. Dit is niet hetzelfde aan bewerkingskosten. Graag in de toekomst beter opletten in het schrijven van een artikel of scherper vragen wat er bedoeld wordt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.