Home

Nieuws 2 reacties

'Veehouderijen hebben verzuimd NB-vergunning aan te vragen'

Zwolle – De provincie Overijssel heeft handhavingsverzoeken voor circa 160 veehouderijen ontvangen.

Milieugroepering Mobilisation heeft de verzoeken ingediend omdat de bedrijven geen aanvraag voor een Natuurbeschermingswet-vergunning (NB-vergunning) zouden hebben ingediend, terwijl zij deze vergunning wel zouden moeten hebben.

De provincie verwerkt de meldingen nu. "Op dit moment onderzoeken wij de op de betreffende bedrijven om te zien of er reden is over te gaan tot handhaving," aldus gedeputeerde Bert Boerman. "Vanwege het grote aantal verzoeken zullen wij dit gefaseerd doen. Mocht blijken dat een bedrijf ten onrechte geen NB-vergunning heeft, dan zullen wij de ondernemer aanzeggen deze overtreding ongedaan te maken. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie. We hebben de bedrijven daar afgelopen weekeinde over ingelicht."

Inmiddels heeft de provincie de staatssecretaris van Economische Zaken op de hoogste gebracht. Het is niet de eerste keer dat Mobilisation melding maakt van veehouderijen die de NB-vergunning niet zouden bezitten. Daarnaast heeft de groepering naar eigen zeggen 'al honderden procedures' gevoerd tegen wel verleende NB-vergunningen aan veehouders.

Laatste reacties

  • cornelis 22

    Wat fijn dat in deze moeilijke tijd met boycots etc. dit rotvolk er nog een schepje bovenop doet echt een opsteker

  • haam

    is folkert ook weer los

Of registreer je om te kunnen reageren.