Home

Nieuws 742 x bekeken 1 reactie

Vaker schadelijk organisme op importproduct

Den Haag - Bij importcontroles op groente, fruit, bloemen, planten en zaden komt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) steeds vaker schadelijke organismen tegen.

In 2013 gebeurde dat 438 keer op de in totaal 350.000 zendingen die jaarlijks de Nederlandse grens passeren. Dat heeft de NVWA vrijdag bekend gemaakt.

Het gaat om dieren als bijvoorbeeld de Aziatische boktor, of om bacteriën en virussen. De organismen vormen geen gevaar voor de volksgezondheid. In 2010 trof de NVWA bij controles 195 keer dergelijke organismen aan, het jaar daarna 346 keer en 298 keer in 2012. Volgens een woordvoerder worden deze partijen groente, fruit of bloemen meestal vernietigd en soms teruggestuurd. ANP

Eén reactie

  • schoenmakers1

    dit kan toch echt niet, we hebben de kalveren gezien hoe we dit moeten oplossen, iedere lading die nu nog binnenkomt onderzoeken op loslaten die meer kosten als de waarde van het product is, dit laten betalen door leverancier, als die dit niet wil de lading laten vernietigen op kosten van leverancier. Dit is volgens sommige op deze site de enige en juiste weg om nederland gezond te houden, en ja, waarom wel deze eisen aan binnenlands product en niet aan buitenlands?

Of registreer je om te kunnen reageren.