AlgemeenNieuws

Trigon Agri maakt meer winst ondanks onrust in Oekraïne

Tallinn – Trigon Agri, een beursgenoteerd akkerbouw- en melkveebedrijf dat ruim 140.000 hectare land bewerkt, heeft in het eerste halfjaar van 2014 een omzet gehaald van €42,9 miljoen. Dat is iets lager dan dezelfde periode vorig jaar. Toen was de omzet €46,8 miljoen. De winst steeg wel naar €6,2 miljoen. Dat is zes ton hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

De winst van Trigon Agri had nog hoger kunnen zijn. Het concern moest namelijk een verlies nemen van €4,2 miljoen door waardedaling van de Oekraïense munt. De onderneming laat weten dat zij geen hinder ondervindt van de militaire operaties aan de grens van Oekraïne.

Trigon Agri’s oprichter en voorzitter van het bestuur, Joakim Helenius, noemt 2013 ‘een gemengd jaar’ voor Trigon Agri. De onderneming heeft een recordoogst, dankzij onder andere goed weer. Helenius: “De resultaten van ons kostenbesparingsprogramma en de hogere opbrengsten hebben de aanhoudende zwakte op de grondstoffenmarkt meer dan gecompenseerd.”

Trigon Agri wordt vanuit Estland geleid maar is beursgenoteerd in Zweden. De meeste grond, bijna 71.000 hectare, heeft de onderneming in Rusland liggen.

Beheer
WP Admin