Home

Nieuws 2 reacties

Timmermans wil snel Europees overleg

Den Haag – Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans wil snel overleg in Brussel over de gevolgen van de Russische sancties tegen Europese landbouwproducten en hoe daarmee om te gaan.

Een inhoudelijke reactie van het kabinet op de Russische boycot van vlees, zuivel, vis, groente en fruit uit de EU is er nog niet. Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma is met haar ministerie druk bezig met een inventarisatie van de impact van de boycot. Dit gebeurt in overleg met de sector. Ook is er contact met de Europese Commissie.  Vrijdagmorgen heeft Dijksma overleg gehad met voorzitter van LTO Nederland Albert Jan Maat over de gevolgen van de sancties voor het bedrijfsleven. "We inventariseren nu de schade voor de verschillende sectoren en bezien wat we kunnen doen om de gevolgen samen het hoofd te bieden", aldus Dijksma via Twitter.

In de Kamerbrief van Timmermans over de Russische sancties wordt met geen woord gerept over de maatregelen die de Russische president Poetin heeft genomen. Timmermans geeft uitleg over de sancties die de EU heeft ingesteld, waaronder het wapenembargo dat alle wapenhandel met Rusland verbiedt en het verbod op de export naar Rusland van goederen en technologie van energie-gerelateerde apparatuur en technologie.

"De nieuwe maatregelen verschillen significant van eerdere sancties omdat het brede sectorale maatregelen zijn die niet enkel personen, maar ook belangrijke sectoren van de Russische economie raken", zegt Timmermans. Het kabinet ziet dit pakket als een eerste stap op het terrein van sectorale sancties die de Russische economie treffen, met als doel dat Rusland zijn positie ten aanzien van Oekraïne verandert.

Laatste reacties

  • Elevage

    dit wordt natuurlijk weer gedragen door de bedrijven, geen hond die verder last heeft van dit embargo!

  • .....

    Jammer dat die klootzakken van politici zich nu weer verschuilen achter Europa i.p.v. ruimhartig de schade voor ondernemers te erkennen en door de hele samenleven te laten dragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.