Home

Nieuws 1 reactie

RvS blokkeert uitbreiding veebedrijven

Den Haag - Veehouderijen mogen van gemeenten geen ontwikkelruimte krijgen als dit botst met de Natuurbeschermingswet. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State (RvS) woensdag.

Milieudefensie had het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Westerveld voorgelegd aan de hoogste rechter. Deze beaamt dat het betreffende bestemmingsplan onvoldoende verzekert dat door de ruimte die het plan laat, geen nadelige gevolgen voor de Natura 2000-gebieden optreden. In het bestemmingsplan staat dat veehouderijen mogen uitbreiden mits zij kunnen aantonen dat er geen significante effecten zijn op omliggende natuurgebieden. De RvS stelt nu dat de Natuurbeschermingswet een dergelijke voorwaardelijke bepaling niet toestaat.

LTO Nederland zegt zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter.

Eén reactie

  • koestal

    Dus de overheid moet alle boeren uitkopen die bij natuurbeschermingsgebieden liggen

Of registreer je om te kunnen reageren.