Home

Nieuws 887 x bekeken 3 reacties

Ruim tachtig reacties op Dijksma's natuurvisie

Den Haag - Vooral organisaties en belangengroepen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid via internet te reageren op de natuurvisie van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

Dijksma maakte haar visie in april publiek. Kern van haar nota is dat ze de  natuur wil versterken met de samenleving en niet langer beschermen tegen de samenleving. Niet iedereen gelooft daarin. Uit de reacties blijkt  bij boorbeeld dat de belangen van econmie en ecologie vaak schuren. Zo zijn er mensen die vinden dat de economie  te veel in de knel komt door de belangen van de natuur,  terwijl andere juist vinden dat de ecologische belangen worden opgeofferd aan de economie.

Op de nota kwamen ruim tachtig reacties, onder andere van LTO-voorzitter Albert Jan Maat, Marc van de Tweel van Natuurmonumenten, voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en Ronnie van Woudenberg van de Federatie Particulier Grondbezit. Ook een naamgenoot van CDA-Kamerlid Jaco Geurts heeft de moeite genomen te reageren, blijkt uit de lijst van respondenten.

Laatste reacties

 • Zippie

  Ik ben bang dat de overleg structuur van de nieuwe natuurwet zoiets gaat worden als het ganzenbeleid.
  Eindeloos geleuter zonder enig resultaat!

 • koestal

  Dijksma gaat alleen maar voor natuur,landbouw is bij haar maar bijzaak

 • boeren

  @koestal
  Dat landbouw bijzaak is dat wisten wij toch al lang??

Of registreer je om te kunnen reageren.