Home

Nieuws 830 x bekeken

Plaats in top 10 natste zomers verwacht

Zeist - Deze zomer eindigt naar verwachting in de top 10 van natste zomers. Dat stelt weeronline.nl vrijdag met het oog op de neerslag die ook komende week nog in het verschiet ligt. De top 10 geldt vanaf 1906, toen officieel met de neerslagmetingen werd begonnen.

De meteorologische zomer duurt nog 10 dagen. Nu is echter gemiddeld over het land al circa 225 millimeter gevallen. Dat komt overeen met de hoeveelheid neerslag die normaal in de hele zomer valt. De komende dagen verwacht het weerbureau dat daar nog eens 50 millimeter bijkomt en dan wordt de top 10 gehaald.

Juni was nog iets te droog, maar in juli vielen tijdens het warme weer flinke plensbuien en was het natter dan normaal. Augustus is zo nat, dat deze maand hoogstwaarschijnlijk ook een top 10-notering gaat bereiken, aldus weeronline.nl.

De neerslag in augustus ging ook nog eens gepaard met aanvoer van koude lucht. De bijzonder frisse dagen van de afgelopen week kost de zomer daardoor een top 10-notering wat betreft de warmte. Begin augustus lag de gemiddelde zomertemperatuur nog op ruim 18 graden. De zon scheen deze zomer wel iets meer dan gebruikelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.