Home

Nieuws 702 x bekeken

Overslag Zeeland Seaports stijgt in eerste helft 2014

Terneuzen - Havenbedrijf Zeeland Seaports heeft in het eerste halfjaar voor 17,3 miljoen ton aan goederen overgeslagen. Dat is een toename van 3 procent vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dat maakte het havenbedrijf, dat de zeehavens van Vlissingen/Borsele en Terneuzen exploiteert, maandag bekend.

De haven boekte voor alle goederenstromen een exportgroei van 19 procent. Vanuit de Zeeuwse havens worden ook veel uien, aardappelen en andere voedingsmiddelen verscheept.

De overslag van meststoffen en vaste brandstoffen is in de eerste helft van 2014 gestegen. De grootste goederenstroom in de havens, natte bulk, groeide flink met 15,4 procent. De stijging komt vooral door een sterke toename van de overslag van chemische producten, mede door uitbreiding van de tankopslagcapaciteit in de havens.

Droge bulk kende een kleine daling in de overslagcijfers van 1,5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. De daling betrof vooral overslag van ruwe mineralen en bouwmaterialen.

Zeeland Seaports doet geen voorspelling voor de overslag in de tweede helft van 2014. "Niet alleen is het economisch herstel nog zeer fragiel, maar ook de impact van sanctiemaatregelen tegen en door Rusland blijven een onbekende. Desondanks kunnen we voor dit moment positieve ontwikkelingen aangeven over de positie van de Zeeuwse havens als belangrijke uitvalsbasis voor het plaatsen van funderingen van windturbines op de Noordzee", aldus de haven.

Of registreer je om te kunnen reageren.