Home

Nieuws 9 reacties

Ontslagen bij John Deere

Moline – John Deere ontslaat zeshonderd medewerkers van vier fabrieken in het middenwesten van de VS.

Tevens worden twee fabrieken in de VS voor een maand stilgelegd. In deze fabrieken werken normaliter bijna drieduizend mensen waarvan een groot gedeelte voor onbepaalde tijd naar huis wordt gestuurd. De producent van met name trekkers en combines zegt de productie terug te schroeven omdat boeren en tuinders minder machines kopen.

De stap volgt op een derde kwartaal waarin het bedrijfsresultaat 30 procent daalde ten opzichte van een jaar eerder, tot $941 miljoen (€703 miljoen). John Deere werkt met een gebroken boekjaar. De winst lag lager dan vorig jaar maar het was nog altijd het derde beste derde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf uit Illinois. John Deere ziet verkopen niet alleen in de VS dalen maar ook in Zuid-Amerika en Europa.

Laatste reacties

 • aqwzsx12

  stinkend duur dat groen spul, geef mij maar een Bielarus in 't groen gespoten met JD motor.

 • kleine boer

  beter duur als niet te koop.....

 • burnie

  waar ga je die Belarus met JD motor kopen??????????

 • ae-ea

  Traptrekkers misschien een optie?

 • abtje

  Komt dat ook niet door de milieu-eisen? Het niet mee willen/kunnen doen met ad blue?

 • pinkeltje

  Nee, daar komt het niet door. Bij de overige leveranciers is de trend dezelfde. Wereldwijd wordt er op dit moment gemiddeld genomen in de landbouw niet zo dik verdiend.

 • Henk j

  Als de boer het minder krijgt volgt de rest vanzelf kun je zien wat de agrarische sector goed voor is niet alleen een goedkoop voedsel pakket

 • ed12345

  Het hele verhaal zit vast aan de graanprijzen ,die zijn de laatste jaren uitzonderlijk goed geweest en zitten nu in een dip.
  Ik las net gisteren dat in de USA cornbelt de silo's bij de boeren nog half vol zitten ,dat zal wel wat overdreven zijn maar zit nog veel ,dat was met de hoop het duurder te verkopen maar die hoop is nu wel vervlogen en er zit een oogst aan te komen in de cornbelt van ong 170 bushels per acre dat is geen absolute topper maar toch een zeer stevige opbrengst.Dus de boeren trekken de handrem er een beetje op,en er is de laatste Jaren veel nieuw material aangeschaft zodat de meeste voorlopig vooruit kunnen als de portmonnaie niet te vol is

 • agro1

  mooi bericht, boeren, stop massaal met geld uitgeven. luister niet naar de Staatsgestuurde voorlichters, die ons opjagen naar een reuzenproductie aan dwergprijzen. (sorry, reuzen en dwergen). ciolos boppe!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.